Ljepota

Savjeti – Lijepa bez šminke

Napisao admin

Ne možete ni zamisliti da se negdje pojavite bez šminke, ali vjerujte da niste jedini. Kako biste vašu kožu sačuvali od hladnih zimskih dana potrebno je da je pustite da se odmori ne nanoseći tešku šminku na nju.


Žena (Foto: Cure.ba)

Kako biste lijepo izgledale i bez šminke prije svega je potrebno da imate dobro oblikovane obrve. Ukoliko niste sigurni u svoje ruke, prepustite se rukama stručnjaka koje će vaše obrve dovesti do savršenstva i prilagoditi vašem obliku lica.

Koža lica treba da vam bude glatka i blistava, a u tome će vam pomoći redovni piling lica. Možete i sami da napravite piling od šećera, meda i maslinovog ulja.

Kako vaše lice ne bi izgledalo blijedo pomiješajte kremu za samotamnjenje sa hidratantnom kremom i pravilno je nanesite na lice. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim je isperite.

Ne morate da koristite maskaru kako bi vaše trepavice izgledale lijepo. Ugrijte fenom uvijač za trepavice, a zatim uvijte trepavice i nakon toga na njih prstom nanesite vazelin.

Vaše lice će izgledati ljepše ukoliko su vam zubi bijeli. Ako nemate dovoljno novca za posjete zubaru radi izbjeljivanja zuba, koristite razne paste i recepte koji vam mogu pomoći da izbjelite svoje zube.

cure.ba

Komentari

komentara