Ljepota

Fatalna manekenka – Emina Karišik: Ne razmišljam o svom ljubavnom životu, sama sam i lijepo mi je…

Napisao admin

Početkom, aprila, pucnjava u hostelu Feri na planini Igman pored Sarajeva uzburkala je javnost u glavnom gradu BiH i šire. Podsjećamo, vlasnik benzinske pumpe “Green Oil” Mirza Muhović, zatekao je svoju tadašnju djevojku, aktivistkinju SDP-a BiH i manekenku Eminu Karišik, u razuzdnom društvu u njenoj sobi u pomenutom hostelu, i u afektu opalio iz pištolja.


Emina Karišik (foto:cure.ba)

Prvi put nakon tog događaja progovorila je i sama Karišik. U razgovoru koji je prenio portal “ekskluziva.ba” ponešto je rekla i o slučaju s Igmana. Prenosimo dio razgovora…

S obzirom na situaciju, nažalost sam bila primorana ovo ljeto provesti u Sarajevu, ali sam to vrijeme iskoristila za porodicu. Volim život i volim biti okružena pozitivnim osobama. Na kraju krajeva…moj optimizam mi je i pomogao da prebrodim period iza mene… Izlazim, ali ne u tolikoj mjeri kao prije… Imam druge prioritete i ciljeve koje sam postavila sebi.

Volim ovaj posao, mada sam u zadnje dvije godine tu ljubav više prebacila na rad sa djecom, a ja sam se fokusirala na druge stvari, koje i nemaju dodirnih tačaka sa manekenstvom. Ipak mi je 26 godina, svjesna sam da se ovim poslom ne mogu još dugo baviti, a čovjek ne treba gledati samo na trenutno zadovoljstvo, već i na dalju budućnost.

* Više puta si se nalazila na samom vrhu najpoželjnijih udavača kod nas. Kako gledaš na to, te da li postoje šanse da promijeniš to, i da se u vremenu koje dolazi skrasiš?

– Naravno, kao i svakoj drugoj ženi i meni je to imponovalo, ali se nisam previše zamarala sa tim. Trenutno ne razmišljam o svom ljubavnom životu, sama sam i lijepo mi je…

* Danas su manekenke zarad popularnosti spremne na sve, i pristaju na razne nemoralne ponude. Da li si ti ikada imala takvu ponudu, kakvog si stava po pitanju toga?

– U ovom svijetu je bitno kako se postaviš od samog početka i naravno sa kojim ljudima sarađuješ. Ja sam imala tu sreću da sam od početka radila sa profesionalcima, tako da se to i nije moglo desiti.

* Koji su tvoji planovi za naredni period, da li ima zanimljivih ponuda koje bi tvojoj karijeri dale znatno veći uspjeh?

– Ne volim nikada da planiram. Ima jedna poslovica: Kada đavo čuje za tvoje planove, samo se nasmije. Bazirana sam na zdravlje, a u skorije vrijeme bih trebala raditi nove fotografije, za koje će biti zadužen fotograf Amer Kadić.

cure.ba

Komentari

komentara