Ljepota

Menekenki koja je ostala bez noge zbog tampona, amputirana i druga

Napisao H. H.

Manekenki Lauren Wasser, koja je prije nekoliko godina ostala bez noge zbog sindroma toksičnog šoka uzrokovanog korištenjem tampona, ljekari su morali amputirati i drugu nogu.

Lauren je već prošli mjesec najavila da bi moglo doći do toga budući da je i dalje patila od teških bolova.

“Nemam prstiju na stopalu, a svaki ponedjeljak moram ići da i se pobrinu za rane na peti. U velikim sam bolovima. Ovo je teška odluka, ali to je moj jedini način da ponovno budem slobodna. Jedva čekam da dobijem dvije zlatne proteze pa da ponovno mogu trčati i osjećati vjetar na licu”, ispričala je za magazin People, prenosi “Index“.

Nakon operacije Lauren se iz bolnice javila objavivši na Instagramu fotku s paraolimpijkom Amy Purdy kojoj su također amputirane obje noge.

“Hvala ti što si navratila, to mi je zaista puno značilo. Hvala ti što si mi pokazala da će život samo postati bolji i da imam još toliko toga za proživjeti.”

Amy, koja je izgubila obje noge kad joj je bilo samo 19 godina zbog bakterijske infekcije slične toksičnom šoku, također je podijelila njihovu zajedničku fotografiju.

“Naše su priče toliko slične. Mislili su da je i kod mene riječ o toksičnom šoku kad sam prvi put došla u bolnicu. Lauren je tako predivna i jaka, kažem vam, ova će cura daleko dospjeti”, napisala je ona.

Lauren je bez desne noge ostala još 2012. kad joj je zbog posljedica sindroma toksičnog šoka gangrena zahvatila obje noge što je kulminiralo amputacijom desne noge ispod koljena i amputacijom prstiju na lijevoj nozi.

Ljekari su joj već tada savjetovali amputaciju obje noge, no Lauren je odlučila pokušati spasiti drugu nogu.

To se nažalost pokazalo nemogućim, no Lauren nije odustala. I dalje se bavi manekenstvom, a svojim primjerom neumorno upozorava ostale žene o sindromu toksičnog šoka.

Komentari

komentara