Ljepota

Biljni recepti za njegu tijela – Riješite se celulita, crvenila kože i prekomjernog znojenja

Napisao admin

Ne morate da kupujete razne preparate da biste bile njegovane. Za rješavanje nekih problema, poput celulita, pretjeranog znojenja, crvenila kože poslije sunčanja mogu vam pomoći biljni čajevi ili losioni.


tijelo (foto:cure.ba)

Breza protiv celulita

Breza će pomoći vašim ćelijama da izbace višak vode. Pomiješajte 40 g brezovog lišća sa 30 g lipe i 30 g zelenog čaja. Kuhajte 10 minuta dvije kašike ove mješavine u pola litra vode i pijte ujutru i uveče. U kombinaciji sa anticelulit masažom, ovaj čaj daje odlične rezultate.

Žalfija protiv znojenja

Dodajte kašiku lišća žalfije u šolju vrele vode, ostavite da odstoji četvrt sata, pa procijedite. Svakodnevno pijte ovaj čaj tokom mjesec dana i primijetit ćete da se znojite manje nego ranije.

Drugi recept: potopite 20 g žalfije u 250 g bijelog vina i ostavite da odstoji nedjelju dana. Dodajte ovaj losion u vodu za kupanje ili pranje nogu.

Badem za čistu kožu

Mnoge biljke mogu da vam pomognu da lakše prebrodite ljeto. Na primjer,badem vam pomaže da se pripremite za sunčanje. Pet kašika mljevenog badema pomiješajte sa dvije kašike bademovog ulja. Dobićete odličnu masku za piling koja će vam pomoći da temeljno očistite kožu.

Ako pocrvenite

Čaj od gospinog bilja (sladića) osvježava kožu i zato će vam prijati ako pocrvenite na suncu. Prelijte četiri kašike korijena gospinog bilja (Glycyrrhiza glabra) litrom vrele vode, ostavite da odstoji četvrt sata, pa zatim procijedite. Kad se ohladi, nanesite na kožu pomoću spužve.

 

cure.ba

Komentari

komentara