Ljepota

Obnova kose – Domaći pripravci za oštećenu kosu

Napisao admin

Vaša kosa na dnevnoj bazi prolazi kroz jako stresna razdoblja, od raznoraznih pomagala za oblik, pa do proizvoda za zaštitu od sunca. Stoga nije čudno da velik broj žena ima oštećenu kosu.


kosa (foto:cure.ba)

Svakako možete otići u frizerski salon i potrošiti brdo novca za obnovu kose, no s vremenom to postaje prevelik izdatak. Za vas smo danas priredili par savjeta kako doma napraviti lijekove za oštećenu kosu te potrošiti gotovo ništa novca.

Jedan od najboljih lijekova je domaća maska, u vašoj kuhinji ćete pronaći velik broj stvari koje možete iskoristiti u pripravi iste. Avokado i banana su jedni od najboljih lijekova za obnovu kose. Uzmite ovo voće te ih izgnječite u posudi i nanesite na kosu. Ostavite da djeluje sat vremena, te nakon toga isperite. Ako nemate ovo voće, pivo također može poslužiti da vašoj kosi vratite sjaj. Nakon ispiranja kose od šampona, isperite kosu u pivu, te nakon toga operite kosu u hladnoj vodi da se ne osjeti miris piva.

Jaja pomiješana s vodom su također vrlo popularno sredstvo za oštećenu kosu. Umutite jaja i vodu u posudu, nanesite na kosu i isperite. Također možete pomiješati ocat i maslinovo ulje, nanijeti na kosu, staviti kapicu za tuširanje i dopustite da mješavina djeluje 30 minuta prije nego isperete. Ulje kokosa je savršen sastojak za obnavljanje kose koja je suha i oštećena. Nanesite ulje na kosu, ostavite da djeluje tijekom noći, te nakon toga isperite.

Ostali domaći lijekovi zahtijevaju da smanjite korištenje šampona jer neki sastojci u njima skidaju prirodno ulje sa vlasi. Izbjegavajte pranje kose svaki dan, i nemojte ju naglo češljati kako ne bi popucala. Često masirajte skalp kako bi potakli rast kose, a možete preko noći kosu umotati u svileni šal kako bi ju zaštitili. Satenske jastučnice su vrlo dobre za očuvanje kose.

Ovih par savjeta su jako jeftini, lagani i jednostavni. Ne samo da će vaša kosa biti zdravija, nego ćete si uštedjeti stotine kuna na preparate koji samo naizgled obnavljaju vašu kosu, a zapravo čine puno veću štetu.

cure.ba

Komentari

komentara