Ljepota

5 savjeta – Kako da izgledate mlađe

Napisao admin

Uz nekoliko jednostavnih savjeta možete izgledati mlađe. Sve što vam je potrebno jesu malo šminke, odgovarajuća frizura i malo vremena i truda.


Žena (Foto: Cure.ba)

Promjena frizure – Osim što skrivaju bore ne čelu, šiške povezujemo sa izgledom djevojčice, pa nas možda upravo iz tog razloga čine vizuelno mlađim. To je dovoljan razlog da posjetite frizera i svoju frizuru osvježite šiškama.
Bez strogih linija – Nikada nemojte strogim linijama uokviriti sune ili oči. Stroge linije učinit će da izgledate starije, baš kao i tamne boje. Stoga se odlučite za blage linije i i svijetle, kremaste boje.
Svjetlija boja kose – Tamne i hladne boje kose ističu crte lica i čine ih oštrijim. Svjetliji tonovi kose ublažit će crte lica i prividno obrisati bore.
Hidratacija – Hidratacija je ključ mladosti. Vlaga pomaže koži da duže ostane elastična i izgleda mlađe, te sprječava pojavu sitnih linija i bora. Ako imate masnu kožu, odlučite se za kreme i losione na bazi vode.
Zabavljajte se – nema ništa loše u tome da povremeno koristite “teen” deztodorans sa šljokicama, dječiju pastu za zube ili Hello Kitty balzam za usne. Ljepotu i njegu nemojte shvatati zaozbiljno, jer ćete onda mnogo više uživati u njoj.

cure.ba

Komentari

komentara