Ljepota

Savjeti – Kako pravilno prati kosu?

Napisao admin

Osnovna njega kose je pranje. Bilo bi dobro primjenjivati nekoliko jednostavnih tehnika. Izbjegavajte površno pranje koje najčešće rezultira i brzim prljanjem. Prije nego što počnete da perete kosu, dobro je isčešljajte. Za normalnu kosu, na dlan stavite otprilike, jedan čep šampona i pomiješajte ga s vodom. Nanesite ga na mokru kosu i nježno, vrhovima prstiju, masirajte glavu kružnim pokretima.


Žena (Foto: Cure.ba)

Nastojte koristiti šampone koji ne stvaraju mnogo pjene, jer velike količine pjene mogu da oštete kosu. Isperite je blagim mlazom mlake vode. Regenerator nastojte nanijeti samo na vrhove kose. Budite strpljivi i nemojte isprati regenerator 10 sekundi nakon što ste ga nanijeli. Kosu ne češljajte dok je mokra.

Ukoliko vaša kosa i nakon pranja i dalje izgleda prljavo, masno i slijepljeno, krivi su prejaki preparati za učvršćivanje kose koje koristite. Pokušajte kosu temeljitije oprati i vratiti joj sjaj onako kako to predlažu profesionalni frizeri: malo šampona koji obično koristite razmutite u čaši vode, nanesite na svu kosu i dobro utrljajte. Sačekajte malo, a potom kosu temeljito isperite.

cure.ba

Komentari

komentara