Ljepota

Brinite o svom izgledu – Spriječite pojavu bora

Napisao admin

Čak i kada ste u dvadesetim godinama, većina žena počinje upravo u toj dobi, posebno u drugoj polovini, da se brine oko pojavljivanja prvih bora. Pojavljivanje bora je sasvim normalna stvar, koja se dešava u procesu starenja našeg tijela. Ali, bore možete umanjiti ukoliko se pridržavate nekoliko osnovnih prevencijskih metoda.
Kako bi spriječili nastanak bora na vašem licu, najbolje je da poradite na vašim zdravim navikama. Ako se vaša dnevna rutina sastoji se od sljedećih osnova, sigurno ćete imati manje bora. Što ranije počnete sa njima, to bolje.


Lice bez bora ( Foto : cure.ba )

1.    Zaštitite svoju kožu od sunca.

Ukoliko se izlažete suncu, obavezno nosite kremu za sunčanje. Sunce nanosi štetu vašoj koži tako što je čini starijom. Koristote kremu za lice sa faktorom, bez obzira na vremenske prilike. Ljeti nosite naočale i šešire sa velikim obodom.

2.    Nemojte pušiti.

Osim što se općenito nije zdravo za vaš organizam, izbjegavanje pušenja će učiniti i vašu kožu zdravijom. Pušači često stare prije nepušača, a pušenje također stvara više definirane bore.

3.    Naspavajte se.

Što ste više umorni, vaša koža je umornija.Osim što će vam pomoći da se osjećate bolje, više spavanja pomoći će da vaša koža izgleda bolje

4.    Jedite dobro.

Uravnotežena prehrana s puno voća i povrća daje vašim organima sve hranljive tvari koje su im potrebne. Voće i povrće također imaju puno antioksidanata.

5.    Pijte dovoljno vode.

Pitka voda ispire toksine iz  vašeg organizma,  a toksini mogu biti štetni za vašu kožu. Osim što je voda korisna za vašu kožu, ona je također korisna i za vaše oči. Crna kosa je najčešća u sveopćoj ljudskoj populaciji. Poznata je kao najsjanija boja kose. Računa se da je to dominantna genetička osobina i raste na glavama ljudi svih etničkih skupina.

cure.ba

Komentari

komentara