Ljepota

Ljepota lica – Mali vodič za savršene obrve

Napisao admin

Uz ove savjete, obrve vam više nikada neće predstavljati probleme…


Obrve (Foto: Arhiva)

1. Kako bi vaše obrve izgledale punije, LAGANO ih podebljajte olovkom za obrve iznad i ispod samog luka, kako biste stvorili lagani dojam sjene. Koristite mekanu i ne premasnu olovku, a zatim obrve počešljajte četkicom kako bi izgledale što prirodnije.

2. Bilo kakvu olovku za obrve držite dalje od kože. Olovku uvijek nanosite isključivo na same obrve, a nikad na kožu ispod njih jer upravo bojanje kože ostavlja umjetan dojam. Želite naglasiti ono što imate, a ne iscrtavati nešto što nemate.

3. Češljanje obrva prema gore i prema van umjesto u prirodnom smjeru njihova rasta, stvorit će dojam punijih i divljih obrva, a luk obrve izgledat će prirodnije. Izbjegavajte zaglađivanje u smjeru rasta.

4. Koristite li gel za obvre, koristite prirodnu nijansu vaših obrva ili eventualno jednu nijansu tamniji gel, a koristite li olovku, koristite onu za nijansu svjetliju od prirodne boje vaših obrva jer ćete tako postići prirodan i mek izgled. Izbjegavajte nošenje obrva tamnijih od kose.

5. Nikada nemojte koristiti boju za kosu za bojanje obrva kod kuće. Vjerojatno biste bez ikakvih problema nanijeli boju na obrve, no problem je u tome što boje za kosu sadrže previše peroksida i što su preintenzivne za bojenje obrva. Takva vam boja može spaliti osjetljivu kožu lica, uzrokovati alergijsku reakciju i crvenilo te osjećaj peckanja u očima.

6. Obrve imaju zaštitnu funkciju za vaše oči, a osim što ih štite, one uokviruju vaše lice pa pazite da ne pretjerate s čupkanjem. Ako niste sami sigurni kako ih i koliko počupati, otiđite u salon, a zatim ubuduće taj oblik održavajte sami. Snažne i uredne obrve odražavaju samopouzdanje i ostavljaju snažan pozitivan dojam, pa uvijek vodite računa o njima i nipošto ih nemojte zanemariti.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara