Ljepota

"Rehabilitacija obrva" – Savršene obrve u samo par koraka

Napisao admin

Sudeći prema novoj studiji, tetovirane obrve su najveća greška koju žena može napraviti. Zapravo one se nalaze na prvom mjestu najvećih greški, odmah ispred razlike od pudera na licu i vratu.


Oblikovanje obrva (foto: cure.ba)

– Tanke obrve, bez obzira na to kakvo lice imate, izgledaju svima neprijatno – navodi Kristi. – Punije obrve savršeno oblikuju vaše lice i oči i pomažu da umanjite podočnjake i ostale nepravilnosti na licu koje vas možda brinu.

Kako biste postigli izgled debljih obrva, Kristi predlaže da krenete na rehabilitaciju obrva. Tokom ove rehabilitacije ostavite svoje obrve na miru šest mjeseci, a sređujte ih pomalo na svakih šest nedjelja (nikako na dvije). Ovo im daje priliku da izrastu i uspostave ciklus rasta, tako dajući izgled cijeline kao rezultat.

Kako biste podebljali svoje obrve u međuvremenu, Strečerova predlaže slijedeće korake:

1. Koristite olovku sa finim vrhom, koja je u istoj boji kao i vaše obrve. Precizan vrh pomoći će vam da stvorite prirodniji izgled.

2. Neka vaše obrve budu uvjerljivije tako što ćete preko njih preći puderom za obrve koji je za nijansu svjetliji od boje vaših obrva. Puder će ublažiti grube linije olovke i pomoći u dobijanju multi-dimenzionalnog izgleda. Kao rezultat dobićete prirodan izgled obrva koje nisu previše tamne.

Niste sigurni gdje da počnete sa crtanjem obrva kada ih previše počupate? Postavite olovku vertikalno sa strane nosa (gdje vaše obrve i počinju). Nakrivite olovku, ostavljajući kraj na nosu, a onda kada prođete zjenicu stižete do mjesta gdje bi trebao da se nalazi luk vaših obrva. Prevucite olovku od nosa do spoljnog ćoška oka, jer je to mjesto gdje bi vaše obrve trebalo da se završavaju, piše Cosmopolitan.rs.

cure.ba

Komentari

komentara