Ljepota

Odličan sastojak – Načini korištenja octa na licu

Napisao admin

Upotreba octa na licu ima svoje prednosti. Ocat je jedan od najboljih prirodnih kozmetičkih sastojaka koji nam je na raspolaganju. I što je više, ocat je jeftin i lako dostupan sastojak.


Jabučni ocat (foto: cure.ba)

On je prisutan u gotovo svim kuhinjama. To je razlog zašto je vrlo lako iskoristiti sve beauty prednosti octa. Upotreba octa na vašem licu je sigurna, s obzirom da je to prirodni proizvod. Međutim, ako želite najbolje rezultate, morat ćete koristiti ocat na pravi način. Ovdje su neki jednostavni i učinkoviti načini kako koristiti ocat na licu.

Adstringent

Jedan od najpoznatijih kozmetičkih prednosti octa je da je on izvrsan adstringent. Ocat je prirodni adstringent koji pomaže zatvoriti pore. Nakon što očistite vaše lice, nježno ga obrišite s blazinicom umočenom u jabučni ocat.

Uklanja osunčani ten

Ocat je također poznat kao sredstvo koje uklanja osunčani ten. Ona ima moć limunske kiseline, pa zbog toga pomaže u uklanjanju tena. Nakon što se vratite sa sunčanja, umočiti vatu u ocat i obrišite lice. Možete dodati malo soka od paradajza u ocat kako bi ovo sredstvo bilo što učinkovitije.

Liječi akne

Ocat je definitivno čistač. Jedna od glavnih koristi octa na licu je da liječi akne. Kako je ocat citrus po prirodi, on ima sposobnost da ubije zarazne bakterije na koži. Pomiješajte ocat s uljem sandalovine i primijenite ga na lice. Ova maska s octom je izuzetno učinkovita za liječenje akni i ožiljaka.

Anti-aging

Upotreba octa na licu također ima neka anti-aging svojstva. Ocat može usporiti starenje vaše kože. Pomiješajte med i ocat i primijenite ovu mješavinu na vaše lice. Držite je 10 minuta i isperite mlakom vodom. To sprečava pojavu bora i staračkih pjega.

 

ljepota.ba

Komentari

komentara