Ljepota

Lijepa i besprijekorna koža – Razmazite vašu kožu prije spavanja

Napisao admin

Sve žene vole lijepu i besprijekornu kožu koja ne samo da čini njihovu osobnost boljom, već i podiže njihovo samopouzdanje.


Koža (foto: cure.ba)

Dobra vijest je da svi možemo imati lijepu kožu ukoliko slijedimo odgovarajući režim ljepote prije spavanja. Iako je jako teško održavati kožu mladom, svježom i užarenom, uz malo truda, sve je moguće. Pogledajte neke od koraka koji će vam pomoći da dobijete osvježavajuće i mladenački izgled.

Uklanjanje šminke

Nikada ne ostavljajte vaš make up na licu kada idete u krevet. Veoma je važno ukloniti šminku prije odlaska na spavanje. U tu svrhu koristite odstranjivač šminke. Ona uravnotežuje pH kože i umiruje je.

Čišćenje

Čišćenje lica je potrebno nakon uklanjanja šminke, i to sa kvalitetnim proizvodom za čišćenje. Koristite onaj koji odgovara vašoj koži. Nježno masirajte kožu dvije minute i isperite toplom vodom. To pomaže u uklanjanu nečistoća i bakterija s kože i održava je zdravom.

Piling

Napravite piling dva puta sedmično. Piling je vrlo važna stvar za vašu kožu. Pobrinite se da se da piling ne bude preoštar za vašu kožu. Budite nježni i koristiti kvalitetan piling. Također možete koristiti domaći piling poput mekinja s mlijekom.

Vlažite kožu

Hidratiziranje kože prije odlaska u krevet je veoma važno. Možete koristiti bilo koju organsku hidratantnu kremu za to. Kvalitetna krema ne samo da uklanja mrtve stanice s kože, već je i pomlađuje i hrani ispravno.

Njega kože ispod očiju

Posebnu pažnju obratite na njegu kože ispod očiju. Koža ispod očiju je vrlo osjetljiva, pa koža treba posebnu njegu na tom području. Koristite dobru kremu kako bi izbjegli bore ispod ili oko očiju.

Lijepe usne

Nanesite dobar balzam za usne svake noći prije odlaska u krevet i vaše usne će biti lijepe i mekane.

Maske za lice

Pomiješajte malo brašna u zdjelu sa ružinom vodom, limunovim sokom i prstohvatom kurkume u prahu. Također možete dodati jogurt u ovu smjesu. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu i nanesite na lice i vrat. Ostavite na vašem licu sve dok se maska ne osuši. Isperite toplom vodom.

ljepota.ba

Komentari

komentara