Ljepota

Najbolji pripravci iz kućne radinosti – Isprobajte recepte za lijepo lice, kosu i tijelo

Napisao admin

Smatrate li da je došlo vrijeme da odmorite lice, kosu i tijelo od silnih kemikalija kojima ih svakodnevno izlažete, obavezno isprobajte recepte koje vam donosimo!


Kosa (Foto: cure.ba)

Maska za lice

Izmiješajte nekoliko žličica meda s nekoliko kapi limuna te dobivenu smjesu nanesite na lice i pustite da odstoji pola sata. Hranjivi sastojci iz meda nahranit će kožu lica, dok će limun djelovati kao prirodni tonik. Također, limun će djelovati na diskoloraciju lica i pomoći vam u borbi protiv neuravnoteženosti tena.

Maska za kosu

Najbolje što možete pokloniti svojoj kosi jest tretman maskom od maslinovog ulja, jaja i optimalno po želji, par kapi limunovog soka. Ništa ne omekša kosu kao ovaj pripravak. Priznajemo da mu miris nije najugodniji, ali svakako vrijedi izdržati ga. Što dulje smjesu budete držali na kosi, to će vam kosa biti nahranjenija. Valja naglasiti kako je ova maska djelotvornija pri visokim temperaturama pa ju predlažemo kao idealno rješenje za ljetne dane pred nama, kada je kosa oštećena od sunca i mora. Nađite pustu plažicu samo za sebe i pustite ovu čudotvornu masku da uz toplinu sunca oporavi vašu kosu.

Piling za ruke

Ako vam je koža ruku ispucala, hrapava i suha, ili imate savršenu kožu koju jednostavno želite zadržati, isprobajte ovaj piling. Na dlan nanesite bademovog ulja, dodajte žlicu sitne morske soli i nježno trljajte ruke pripremljenom smjesom. Sol će odstraniti mrtve stanice kože, a ulje badema uvući će se u svaku poru i nahraniti kožu ruku. Ovim pilingom možete tretirati i ostale dijelove tijela samo svakako izbjegavajte lice radi snažnog abrazivnog djelovanja. Obećavamo vam da nećete moći vjerovati koliko koža mekana može biti!

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara