Ljepota

Odustali ste od geliranih noktiju – U pet koraka do čvrstih i lijepih noktiju

Napisao admin

Odustali ste od geliranih noktiju i sada ponovo želite da učinite svoje nokte snažnim? Ili jednostavno imate problema s listanjem i krtim noktima, pa ne znate kako da ih ojačate?


nokti (foto:cure.ba)

Pridržavajte se sljedećih pravila i već za nekoliko nedjelja vaši nokti će zasigurno biti čvršći i ljepši. 

1. Koristite odstranjivače laka bez acetona 

Bilo bi super kad bi na neko vrijeme prestali da lakirate nokte ili koristite samo bezbojni lak za jačanje, ali ako ste zavisni od zabavnih manikira, obavezno nabavite uljani odstranjivač laka za nokte koji ih neće isušivati kao što to čini aceton. 

2. Prestanite da koristiti nokte kao alat 

Otvaranje čepova, istiskanje mitisera, otvaranje pisama…sve to šteti vašim noktima. Prestanite jednom za svagda da koristite nokte kao alat! 

3. Pazite na ishranu 

Stanje naših noktiju odražava i zdravlje našeg metabolizma pa obratite pažnju na svoju ishranu. Za jačanje noktiju super je zeleno povrće, mlijeko, sir, sjemenke suncokreta i integralni pirinač. 

4. Nabavite posebne preparate za jačanje – i koristite ih prema uputstvima! 

Lako je kupiti preparate za jačanje noktiju, ali da li ste spremni da ih redovno uzimate, odnosno nanosite? Bez obzira na to odlučite li se na pilule za jačanje ili lakove poput Trinda, rezultate nećete vidjeti ako preparate ne koristite svakodnevno. 

5. Redovno nanosite kremu za ruke 

Hranljivu ili hidratantnu kremu za ruke utrljavajte nekoliko puta dnevno, a pri svakom nanošenju umasirajte je i u nokte i zanoktice, piše Index.

S media

Komentari

komentara