Ljepota

Načini na koje ih možete iskoristiti – Šta uraditi sa starim lakovima za nokte?

Napisao admin

Vjerovatno se i u vašoj kolekciji lakova za nokte nalazi nekoliko polupraznih bočica koje jednostavno ne želite baciti. No, umjesto da vam zauzimaju prostor, nudimo vam nekoliko zanimljivih načina na koje ih možete iskoristiti.


Lakovi (foto: cure.ba)

Manikura s vodom – Vjerovatno ste već čuli za manikuru sa vodom, tzv. marble manicure. U plastičnu čašu vode dodajete po kap nekoliko različitih boja laka za nokte, te čačkalicom kreirajte željeni uzorak. Kožu oko nokta zaštitite selotepom, te nokat uronite u čašu. Držite nokat u čaši sve dok ne budete sigurni da se uzorak preslikao na nokat.

Izvadite prst iz čaše, uklonite zaštitu, te štapićem za uši uklonite lak koji je došao do kožice. Na ovaj način ćete dobiti zanimljivu i jedinstvenu manikuru, te iskoristiti stare lakove za nokte.

Šljokice – Stari lak osvježite tako što ćete u njega dodati šljokice. Ovim jednostavnim trikom kreirat ćete lak za nezaboravnu manikuru, a možete ga koristiti i tako da nokte nalakirate drugom bojom, a „šljokičasti“ lak nanesete na vrhove noktiju.

Sjena u prahu – Spojite razlomljenu staru sjenu i poluprazan lak. Na ovaj način ćete dobiti lak koji će vas oduševiti.

Mat lak – Mat lakovi veoma su popularni ove godine, a portal She Finds nudi jednostavan način da sami napravite svoj mat lak. U bočicu laka dodajte malo kukuruznog škroba, pomiješajte čačkalicom, dobro protresite i nanesite na nokte.

Pomiješajte različite lakove – Nekoliko polupraznih lakova pomiješajte kako biste dobili novu, jedinstvenu boju. Na ovaj način ćete se riješiti suvišnih bočica, te stvoriti jedan koji ćete rado koristiti.

ljepota.ba

Komentari

komentara