Ljepota

Lakovi za nokte: 7 boja zbog kojih ruke izgledaju starije nego što jesu

Napisao H. H.

Jedan od prvih dijelova tijelova koji pokazuje znakove starenja su ruke.

Lakovi za nokte mogu odlično poslužiti u vizuelnom skrivanju tih znakova, te odvratiti pažnju s njih. Ipak, postoje one boje lakova za nokte zbog kojih ruke mogu izgledati starije nego što zapravo jesu, piše “Zadovoljna

1. Svijetloplava boja

Kako starimo, tako plave vene na našim rukama postaju sve vidljivije. Svijetle nijanse plave boje trebalo bi izbjegavati upravo jer one tada još više ističu vene. Kako biste to izbjegli posegnite za življim bojama.

2. Tamna boja

Boje poput tamnocrvene, tamnoljubičaste ili pak crne isto nisu dobra ideja. Naime, sa starenjem dolazi i do pojave tamnih pjega na rukama, a njih u prvi plan stavljaju tamni lakovi za nokte.

3. Žuta boja

Korištenje lakova žutih boja trebalo bi zaobilaziti jer se ruke s vremenom mogu učiniti blijedima. Tada ovakve nijanse samo vizuelno pojačavaju to bljedilo. Umjesto žute boje, radije izaberite jarke narančaste ili ružičaste nijanse.

4. Boja kože

Lakovi boje kože poznati su po tome što izdužuju prste, ali mnoge takve “nude” nijanse privlače pažnju na ruke, što nije idealno ako želite sakriti znakove starenja. Stoga je važno izabrati onu boju koja će usmjeriti poglede na vaše nokte, a ne na ruke.

5. Crvena boja s plavim podtonom

Crveni lakovi zapravo imaju anti-age efekt te odlično stoje svakoj ženi. Ali kao i svijetloplava boja, crvena boja s plavim podtonom zna usmjeriti pažnju prema venama na rukama. U tom slučaju bolji izbori su svakako toplije i svjetlije nijanse crvene boje.

6. Koraljno ružičasta boja

Iako se na prvi pogled čini kao boja koja je življa i jarka, kada se nanese na nokte gubi tu jarkost. Umjesto takve koraljno ružičaste boje izaberite jarku koraljno narandžastu nijansu.

7. Siva boja

Kao svijetloplave i tamne boje, lakovi za nokte sivih boja isto tako ističu vene na rukama. Stoga nastojte birati lakove s kojima će pažnja ostati na noktima, a neće se preusmjeriti na ruke i isticati znakove starenja.

 

Komentari

komentara