Ljepota

Kad si u velikoj žurbi – Suho pranje kose

Napisao admin

Da bi kosa bila čista, uredna, a frizura lijepo oblikovana potrebno je da se provede izvjesno vrijeme u kupatilu i pred ogledalom. Ali šta je sa situacijama kada smo u cajtnotu? Mogu li dobro rješenje biti tzv. šamponi za suh pranje kose.


Kosa (foto: cure.ba)

Stručnjaci smatraju da suho pranje kose može da se koristi samo s vremena na vrijeme i ako nemamo vremena da operemo kosu na klasičan način. Jer, suhim se pranjem ipak ne uklanja prljavština sa kože glave, već samo sakuplja višak masnoće pa kosa izgleda čisto. 

U slučaju da ovaj postupak koristite često, može vam se pojaviti perut, a ako preparat za suho pranje ostane na glavi duže od jednog dana može izazvati i svrab.

Kao rješenje, frizeri plavušama predlažu da pribjegnu jednostavnom triku suhog pranja tako što će po koži glave uvečer posuti talk i ujutro dobro očetkati kosu. Osim toga kako dobro riješenje za pranje kose bez vode može da posluži i neki proizvod na bazi alkohola koji upija masnoću, poput antibakterijskog gela za čišćenje ruku ili maramice za dezinfekciju, a ko vam je kosa duga, možete da je skupite ili ispletete riblju kost i tako ublažite problem koji vas muči.

ljepota.ba

Komentari

komentara