Ljepota

Spas za kosu – zadržite prirodnu boju kose uz pomoć ovih ulja

Napisao A. K.

Kosa se sastoji od proteina i ona dobiva svoju prirodnu pigmentaciju zbog prisutnosti pigmenta koji se zove melanin.

Jedan od glavnih razloga zašto kosa gubi svoju boju je zbog stalne izloženosti suncu.

Štetni zraci sunca mogu izbijeliti vašu kosu. Drugi razlog za gubitak boje kose je proces sijedenja. Međutim, možemo pokušati zadržati prirodnu boju kose pomoću ulja koja mogu potamniti vašu kosu. U nastavku pogledajte nekoliko ulja koja mogu potamniti vašu kosu, ali uz redovno korištenje.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je jedno od najboljih ulja koja se mogu koristiti za borbu protiv gotovo svih problema kose. Također je to ulje koje može potamniti vašu kosu. Ricinusovo ulje je izvrsno za zaštitu kose od svih faktora koji je mogu oštetiti. Ovo ulje možete koristiti kako bi zaštitili kosu od oštećenja i gubitka boje. Ako redovito tretirate kosu s ricinusovim uljem, to će učiniti da vaša kosa potamni.

Kana i kokosovo ulje

Kada se kana koristi s kokosovim uljem to je odličan način za tamnjenje kose. Možete kuhati lišće kane i procijediti vodu. Pomiješajte vodu s kokosovim uljem i pohranite smjesu na hladnom mjestu. Redovna primjena tog ulja će potamniti boju kose, iako će vaša kosa imati crvenkastu nijansu.

Ulje senfa

Budući da je ulje senfa bogato vitaminima i mineralima, ono daje intenzivnu ishranu vašoj kosi. Također održava kosu zdravom i zaštićenom. Ulje senfa se također koristi za tamnjenje kose. Redovna upotreba ulja senfa učinit će vašu kosu gušćom, jačom i tamnijom.

Ulje hibiskusa

Redovna upotreba ulja hibiskusa. Učinit će vašu kosu sjajnom i tamnom. Hibiskus ulje je jedno od najboljih ulja koje tamni kosu.Glavni razlog zašto ljudi koriste ulje hibiskusa je tamnjenje kose. Kada vaša kosa postaje smeđa ili crvenkasta zbog dužeg izlaganja suncu, koristite ulje hibiskusa kako bi povratiti sjajnu crnu nijansu vaše kose.

Komentari

komentara