Ljepota

Lijepa koža prije svega – Tonik za lice

Napisao admin

Lijepa koža prije svega! Za ljepotu treba truda i osnovno poznavanje vlastite kože, odnosno koji tip lica imate.


Lijepa koža (foto: zena.hr)

Postoji masna, mješovita, suha, normalna i osjetljiva koža. Svaki tip kože zahtijeva ponašanje u skladu s određenim pravilima, jer poznato je kako se normalni tip kože ne tretira na isti način kao mješovita koža. Pored osnovnih informacija svaka osoba trebala bi imati određene preparate koji će joj pomoći u postizanju željenog izgleda, a to je čisto i lijepo lice.
žena s vatom na licu

U dućanima se mogu naći razni preparati, a tu prije svega treba izdvojiti tonik za lice, bez kojeg jednostavno nije moguće zamisliti čišćenje lica i prljavštine koja se nakupila nakon dugog radnog vremena.

Ta čuvena vodena otopina osim što čisti lice, pomaže koži da zadrži potrebnu vlažnost, spriječava njeno isušivanje do kojeg najviše dolazi za vrijeme niskih temperatura kada radijatori rade skoro pa 24 sata.

Poznato kako je voda koju pijete puna kamenca, a koji se isto tako može zadržati na našoj koži. Nije potrebno posebno napominjati da previše kamenca u organizmu nije dobro, pa tako ni na samoj koži. Tonik uklanja kamenac koji nanesete nakon što umijete lice ujutro i navečer.

Kada završite s čišćenjem šminke pomoću mlijeka, uzmite tonik i s malo vate očistite ostatke mlijeka kako se ne bi zadržali na vašem licu. U slučaju da je došlo do nepredviđene situacije kao što je alergija u obliku osipa, ili možda crvenila, tonik će ublažiti protuupalni proces.

Pored onih koje možete nabaviti u svakom malo bolje opremljenom dućanu, isto tako tonik možete složiti i sami. Potrebno je nabaviti malo lavande i čarolija može započeti. Pokušajte nabaviti praznu bočicu.

U bočicu stavite do 100 ml vode gdje ćete nakapati barem 15 kapi lavandinog ulja. Dobro promiješajte i nakapajte na vatu te laganim potezima prijeđite preko lica, pazeći kako bi u potpunosti uklonili svu šminku koju ste taj dan stavili.

Najbolje od svega što ne smijemo zaboraviti kako tonik pored svega ostalog navedenog pomaže izjednačiti boju tena i još bolje, zamislite pomaže smanjiti pore. Neka tonik postane dio vaših svakodnevnih rituala pred ogledalom.

savjetnica.com

Komentari

komentara