Ljepota

Za vječno mlado lice: Pomiješajte sodu bikarbonu i kokosovo ulje, rezultat će vas oduševiti!

Napisao H. H.

Mješanjem ove dvije namirnice možete da dobijete zaista iznenađujuće rezultate.

Umjesto da trošite novac na skupe preparate za čišćenje lica, sa samo dva sastojka koja već imate kod kuće pokušajte da očistite svoje lice! Riječ je o kokosovom ulju i sodi bikarboni. Ove dvije namirnice su sigurne za primjenu jer ne sadrže razne toksine ni hemikalije, piše “Dnevno“…

Zajedno kokosovo ulje i soda bikarbona vrlo dobro utiču na liječenje akni, crvenila i ožiljaka i uklanjaju višak prljavštine i mrtve ćelije na površini kože. Soda bikarbona sadrži amfoterno jedinjenje koje potpomaže pravilnu pH ravnotežu, a to je od velike pomoći pri liječenju akni. Spomenimo i kako kokosovo ulje liječi i hidrira kožu, smanjuje crvenilo, djeluje antibakterijski i hrani kožu.

Maska od kokosovog ulja i sode bikarbone

Za osjetljivu kožu napravite takvu razmjeru da stavite više kokosovog ulja od sode. Uveče prije spavanja stavljajte ovaj piling na kožu ako želite vječno mlad i blistavi ten. Sastojke izmiješajte i jednostavno nanesite na suhu ili mokru kožu, pa nježno masirajte kružnim pokretima. Nekoliko minuta ostavite smjesu na licu i kasnije isperite.

Komentari

komentara