Ljepota

U Miljackoj nestali konobar i suvlasnik ‘Argelinija’: Evo šta se dešavalo u dramatičnoj noći

Napisao H. H.

DEPO Portal pratio je akciju spasilačkih ekipa i sa lica mjesta donosi dramatične fotografije. Kako saznajemo od ekipa na terenu, dalja potraga je potpuno neizvjesna, s obzirom da je nabujala voda tijela mogla odnijeti daleko od Sarajeva

Nakon što su dvije mlađe muške osobe jutros oko 2:30 sati upale u nabujalu Miljacku u naselju Dolac Malta, u veliku akciju “češljanja” cijelog riječnog korita uključile su se brojne policijske, vatrogasne i ekipe Civilne zaštite te pripadnici Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo, ali im posao otežava povišen vodostaj rijeke.

Prema posljednjim informacijama, spasilačke ekipe stigle su sve do općine Novi Grad, nizvodno od remize GRAS-a, ali mladići i dalje nisu pronađeni. Strahuje se da su tijela mladića mogla završiti u tzv. rolnama u rijeci Miljacki, a od Dolac Malte do Halilovića ima 15-ak takvih rolni.

 

Podsjećamo, u rijeci su nestali mladići M.A. (1989.) i I.C. (1993.), a tragediji je navodno prethodila tuča ispred kafića ‘Argelini’ na Dolac Malti, nakon čega je jedan upao u Miljacku, a drugi skočio za njim kako bi ga spasio, i otad im se gubi svaki trag. Detalje jutrošnje tragedije

DEPO Portal pratio je akciju spasilačkih ekipa i sa lica mjesta donosi dramatične fotografije. Kako saznajemo od ekipa na terenu, dalja potraga je potpuno neizvjesna, s obzirom da je nabujala voda tijela mogla odnijeti daleko od Sarajeva.

Akciju dodatno otežava povišeni vodostaj, a meteorolozi najavljuju i tokom današnjeg dana veće količine padavina, kišu ili susnježicu. Na planinama će padati snijeg. U sjevernim područjima, kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

Očekivana količina padavina je između 10 i 30 litara po metru kvadratnom, a prestanak padavina očekuje se od sredine dana, prvo u Krajini i postepeno prema istoku zemlje.

 

Prve informacije o imenima

 

Prema informacijama kojima raspolaže Avaz, jedan od nestalih je Aldin Mulić (28), koji je prisustvovao proslavi jednog rođendana na Ilidži, nakon čega se vratio u kafić “Argelini”, čiji je vlasnik njegov brat.

 

aldin-mulicKako navodi dalje Avaz, u jednom trenutku Muliću je pozlilo, te je izašao iz objekta i otišao do obale. Pretpostavlja se da je počeo da povraća i potom se okliznuo i upao u Miljacku. To je primijetio konobar “Argelinija” inicijala I.F.(24) koji je odmah za njim skočio u vodu i od tada im se obojici gubi svaki trag                                                                                                                                                                                         depo.ba

Komentari

komentara