Ljepota

Pokušajte sa maskama od jaja – Maske za lice sa jajima

Napisao admin

Jaje je domaći lijek za liječenje mnogih kožnih problema. Bjelance se smatra prirodnim adstrigentom koje ima mnoge prednosti za kožu. Bjelance naprimjer izvlači iz kože prekomjerno ulje, dok žumance hidratizira kožu.


Jaje (foto. cure.ba)

Jaje je također prirodni lijek za oslobađanje od osunčanog tena i dobijanja bijele kože. Jedna od najvećih prednosti jajeta jeste da ima proteine koji popravljaju oštećena tkiva i također zatežu kožu. Dakle, ako želite održati svoju kožu bez bora, pokušajte sa maskama od jaja. Postoje mnoge maske za lice koje se mogu praviti uz pomoć jajeta. Pogledajte neke od njih…

1. Toner za lice. 

Mutite jaja dok smjesa ne postane glatka. Nanesite na lice i vrat. Ostavite da se osuši. Isperite mlakom vodom i osušite kožu. To je prirodni tonik koji zateže kožu i čini je svježom. Ako imate akne, pobrinite se da koristite bjelance na vašem licu.

2. Jaje i zobene pahuljice. 

Ovo je učinkovita maska za lice i to za masnu kožu. Umutite jaja sa zobi i nanesite na lice i vrat. Ostavite na licu da se osuši nekih 15 – ak minuta. Isperite hladnom vodom kako bi dobili kožu bez ulja.

3. Jaje, med i maslinovo ulje. 

Ako je vaša koža suha, možete probati ovu domaću masku za lice. Umutite jaja u zdjeli. Dodajte med i maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Nanesite masku na lice i ostavite 20 minuta. Isperite hladnom vodom. Ova maska za lice zateže kožu, a također je i čisti.

4. Jaje i jogurt. 

Ova maska za lice ima mnoge prednosti za kožu; najvažnija jeste da bijeli kožu. U zdjelu umutite jaje i jogurt. Dodajte nekoliko kapi meda i soka od limuna. Nanesite ovu domaću masku na lice i vrat. Ostavite 15-20 minuta. Isperite hladnom vodom.

5. Jaje i med. 

Ova domaća maska za lice je vrlo učinkovita u liječenju osunčanog tena i opekotina. Umutite jaja i dodajte nekoliko kapi meda. Nanesite masku na zahvaćena područja i ostaviti 10-15 minuta. Isperite hladnom vodom. Primijenjujte je svaki dan kako bi dobili najbolje rezultate.

6. Bjelance i krastavac.

Ovo je još jedna maska za lice koja je odlična za liječenje masne kože. U zdjelu, dodajte krastavac (ribani ili sok), mlijeko u prahu i bjelance. Također možete dodati nekoliko kapi limunovog soka. Izmiješajte dobro i primijeniti ovu domaću masku na lice i vrat. Izbjegavajte primjenu na osjetljiva područja (oko očiju). Ostavite 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

cure.ba

Komentari

komentara