Ljepota

Istraživanje – Zašto smo zimi privlačnije?

Napisao admin

Svaki komad gole ženske kože, u hladnih mjesecima, za muške je pravo iznenađenje …


Žena (Foto: Cure.ba)

Nedavna istraživanja na poljskog Wroclawa Univerziteta pokazala su da muškarci, zimi, žene doživljavaju puno atraktivnijim. Razlog tome, prema njima, je misterioznost njezine gole kože koja proviruje ispod tope zimske odjeće. Ova je studija, pružila novi pogled na privlačnost među spolovima – jer je otkrila da su žene privlačnije zimi, kada kod muškaraca izazivaju mnogo više uzbuđenja nego u bilo kojem drugom dobu godine. Stručnjaci smatraju da je to i razlog, zašto periodi godine imaj utjecaja na izbor idealnog partnera, ali i broj prevara koji je mnogo veći u zimskim danima.

”Ne postoji nikakvo razumno objašnjenje zašto su žene, muškarci mnogo atraktivnije zimi. Smatra se da je to zbog odjeće. Ženska tijela su zimi u potpunosti prekrivena toplom odjećom i kaputima, što u muškarcima budi efekt iznenađenja i maštu. S druge strane, tijekom ostatka godine muškarci su navikli na izloženost golog ženskog tijela, a pa ih više i ne intrigira.’, napominje voditelj istraživanja koje je obavljeno na uzorku od 6000 muškaraca.

Istraživači su pojasnili da se muškarci, tomom ljeta nagledaju golih ženskih tijela u tolikoj mjeri da postaju sve izbirljiviji i kritičniji po pitanju šta se uopće može nazvati atraktivnim. Očito je da su muškarci, unatoč modnim trendovima koji više otkrivaju nego prikrivaju, još uvijek skloni načelu: manje (gole kože) je više!

cure.ba

Komentari

komentara