Ljepota

Dermatolog Kendal Džener otkriva: Evo kako da jednom zauvek uklonite akne na leđima!

Napisao H. H.

Mnogi ljudi, nažalost, imaju problem sa aknama na leđima. Osim što je izrazito neugodna, ova pojava nije nimalo prijatna za oko kada nosite otvoreniju odeću.

Žene su sklonije aknama nego muškarci – više od 50 odsto devojaka i oko 40 odsto mladića u dvadesetima bori se s ovim stanjem.

Često se akne tretiraju antibioticima i promenom ishrane, ali dermatolog manekenke Kendal Džener kaže da se to može rešiti samo promenom načina na koji se tuširate!

“Većina se kupa ovako – prvo operete kosu pa stavite regenerator i onda, dok on stoji na kosi, perete ostatak tela, a na samom kraju isperete regenerator koji se cedi po leđima. On omekšava vašu kosu, ali na leđima ostavlja masni sloj“, objašnjava dr Kristi Kid.

Pravilan je ovaj redosled – nasapunjajte kosu pa isperite, stavite regenerator i isperite, podignite kosu i istuširajte telo.

Bubuljice nastaju kada prekomerno aktivne lojne žlezde proizvode previše ulja, pune kožne ćelije i začepljuju pore. Bakterije se razmnožavaju i stvara se upala. Uglavnom je sklonost aknama stvar genetike, ali u velikom broju slučajeva i loše higijene, piše Daily Mail.

Komentari

komentara