Ljepota

Holivudski dermatolog otkriva način njege koja provjereno briše 10 godina sa lica

Napisao H. H.

Gotovo svaka žena teži tome da što duže zadrži mladoliki i blistav izgled kože.

Na tržištu je toliko različitih preprata i mogu se pročitati razni savjeti, pa je ponekad teško opredijeliti se za jednu metodu podmlađivanja, piše “24sata“.

Mi vam donosimo savjete iz prve ruke od dermatologa, Hejdi KIng, koja se brine o izgledu holivudskih zvijezda. Evo koju vrstu njege ona predlaže.

Uz ove korake mladoliki izgled je zagarantivan:

1. Piling

Korištenje piling čestica i onih koje skidaju gornji sloj mrtvih ćelija omogućuje aktivnim sastojcima da bolje odrade posao i da stimulišu kolagen i elastin, otkrivajući novu, svježu kožu.

2. Zaštitini faktor

Zabluda je da je krema za zaštitnim faktorom neophodna samo tokom ljeta. UV zračenje je izuzetno jako i u toku zimskim mjeseci, a ono je jedan od osnovnih razloga zašto koža prerano propada.

Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom minimum 20 kako biste izbjegli sve negativne posljedice.

3. Antioksidansi

Antioksidansi čuvaju kožu od oksidativnog stresa, upala i UV zraka.

“Neutralikzacija slobodnih radikala smanjuje mogućnost oštećivanja kože. Jedan od najboljih je vitamin C koji pomaže u izgradnji kolagena. Koliko je dobar u ishrani toliko je efikasan i kada se nađe u kremama. Od antioksidanasa odlični su i koenzim Q10 i vitamin E. Vodite računa da kreme koje kupujete sadrže ove sastojke”, kaže ona.

4. Retinol

Retinodi su derivati A vitamina i studije pokazuju da igraju ključnu ulogu u redukovanju finih linija i bora, kao i tamnih mrlja na kožli.

5. Hijaluronska kiselina

Ovaj sastojak je nezamjenjiv kad je riječ o hidrataciji. Naime, on održava vlagu kože i na taj način čini lice blistavim i svježim.

Prvi rezultati nakon korišćenja kreme koja u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu se vide već nakon sedam dana. Da bi se rezultati održali, ne smijete prekidati njihovu upotrebu.

Komentari

komentara