Ljepota

POZNATI DERMATOLOG SAVJETUJE: Samo stavite ovo na lice i zauvijek se riješite SMEĐIH MRLJA sa kože

Napisao H. H.

Staračke pjege se mogu dogoditi svima. Najčešće se javljaju na dijelovima kože koji su bili izloženi sunčevom zračenju, dakle licu, nadlanicama, dekolteu i ramenima. Staračke pjege ne predstavljaju zdravstveni problem, no estetski mogu biti neugodne jer ih se povezuje sa starenjem.

Hiperpigmentacija se javlja zbog pojačanog i neravnomjernog stvaranja pigmenta melanina u koži. Uzorci pojave hiperpigmentacije mogu biti hormonalne promjene ili kontakt s određenim kemijskim tvarima. Staračke pjege se tako javljaju na mjestima na kojima su melanociti najosjetljiviji na UV djelovanje,prenosi Novi
.

Staračke pjege ili smeđe mrlje na licu i koži mnogima predstavljaju problem i utječu na samopouzdanje.

Najčešće se ove fleke pojavljuju na licu, rukama i ramenima te nogama ,a tokom godina njihov broj se konstantno povećava.

Srećom, postoji način kako da ih se učinkovito riješite.

Potrebna su vam samo dva sastojka koja ćete pomiješati i primjeniti na zahvaćena područja. U pitanju su svježi luk i sirće.

Uzmite svježi luk i isjeckajte ga na kockice a zatim ga ubacite u blender i dobro ga izmiksajte. Nakon toga dodajte sirće, pomiješajte dobro dok ne dobijete glatku smjesu.

Uzmite pamučnu vatu i potopite u smjesu, a zatim nanesite na dijelove kože gdje se nalaze smeđe mrlje. Ovaj tretman radite svaki dan nekih mjesec dana.

Prvi učinci biće primjetni već nakon sedam dana, ali nastavite dalje sve dok se u potpunosti ne riješite staračkih pjega.

Komentari

komentara