Ljepota

Cimet jača korijen kose – Nahranite kosu maskama iz sopstvene radionice

Napisao admin

Cimet jača korijen kose i sprečava opadanje, maske od bundeve podstiču rast, sirće briše sve nečistoće i višak prirodnih ulja, a šampanjac joj vraća sjaj i volumen.


kosa (foto:cure.ba)

Ako želite da zasijate za praznike, nahranite kosu maskama iz sopstvene radionice. Upotrijebite namirnice koje imate kod kuće i postignite sjajan look.  

Maska od bundeve  

Bundeva će odlično nahraniti kosu, jer je bogata vitaminom A i kalijumom zbog čega blagotvorno djeluje na teme i na rast kose.  

U posudu stavite dvije šoljice pasirane kuhane bundeve, dodajte kašičicu kokosovog ulja, kašičicu meda i kašičicu jogurta. Sastojke pomiješajte i nanesite na vlažnu kosu. Ostavite da maska djeluje 15 minuta i potom isperite šamponom.  

Sirće uklanja višak ulja  

Da biste dali kosi više života, isperite je mješavinom jedne čaše jabukovog sirćeta i čaše mlake vode. Nakon toga kosu operite šamponom da biste uklonili neprijatan miris. Sirće će očistiti svu nečistoću i višak prirodnih ulja s vlasišta, a spriječit će isušivanje kose.  

Šampanjac vraća sjaj  

Šampanjac čini čuda za kosu, naročito plavu zato što stvara zlatni sjaj, a ne isušuje. Kosu prvo operite šamponom, a zatim isperite mješavinom pola čaše mlake vode i pola čaše šampanjca. Nemojte ispirati, kosa će biti sjajnija i puna volumena.  

Cimet jača korijen kose  

U posudu stavite pola šoljice vrućeg maslinovog ulja i dodajte kašičicu cimeta i kašičicu meda. Kad se smjesa ohladi, umasirajte je u vlasište i ostavite da djeluje 15 minuta. Poslije toga isperite šamponom i postupak ponovite svake nedjelje da bi ojačali korijen kose. Maska od cimeta sprečava opadanje kose.

cure.ba

Komentari

komentara