Ljepota

KORISNI SAVJETI – Kako naučiti iz svojih pogrešaka i stići do vrha!

Napisao admin

Uspjeh, uspjeh i samo uspjeh! Danas svi žele biti najbolji i savršeni, no kako to postići kada se svi svakodnevno suočavamo s pogreškama, padovima i neuspjesima?! Biti savršen na kraju puta je lako, no često zaboravljamo da su sve uspješne osobe imale zavojit put do vrha.


djevojka (foto:cure.ba)

Svi imaju svoje neuspjehe, a ako želiš saznati kako proći “kroz trnje do zvijezda”, pročitaj naše savjete:

Prihvati svoje pogreške 

Pokušaji i pogreške su bitan stadij svakog napretka je bolje pokušati nešto nego ne napraviti ništa! Ne možeš sve predvidjeti i znati pa se pripremi na povremene neuspjehe. Ako pokušaš i pogriješiš “na putu prema gore”, uspjeh postaje jasniji. 

Ako često griješiš, zapitaj se jesi li na dobrom putu 

“Ja pokušavam i pokušavam, ali ništa mi ne ide od ruke!”  Zastani na trenutak i uzmi predah. Možda nije problem u pogreškama koje činiš već upravo u onome na što ti one ukazuju, prenosi index. Ciljevi koje si postavila možda nisu “tvoji”. Niz neuspjeha je ponekad pokazatelj, svojevrstan znak da ideš krivim smjerom. Ponovno procijeni svoje snove i usmjeri se prema novom cilju koji odgovara tvojim sposobnostima i talentima. 

Nemoj se sramiti svojih neuspjeha 

Uči na tuđim pogreškama, ali i dopusti da drugi uče na tvojima. Svi obožavamo dijeliti “pametne savjete” dok skrivamo svoje greške i zaboravljamo vlastite neuspjehe. Naravno, ne moraš neuspjehe oglašavati svima, ali povjeri ih svojoj zajednici prijatelja i obitelji. Tamo ćeš naći potporu, ali i dobiti ispravnu perspektivu. Kroz razgovor ćeš često otkriti zašto je nešto krenulo tako krivim putem te znati što učiniti sljedeći put. Nadogradi i svoje i tuđe iskustvo! 

Neuspjeh svati kao izazov i motivaciju za nove uspjehe 

Nipošto nemoj dopustiti neuspjehu da te pobjedi. Prihvati ga, on je tvoj “ratni štit” koji ti pokazuje koliko si prošla, učinila i naučila. Priznaj svoj neuspjeh i neka te on tjera naprijed i motivira za nove bitke svakog dana.

cure.ba

Komentari

komentara