Ljepota

U NEKOLIKO KORAKA – Kako postići kovrdžavu kosu?

Napisao admin

Ukoliko želite kosu uvijte samo za određenu priliku, na peškiru prosušenu kosu nanesite pjenu za učvršćivanje, u različitim smjerovima uvijte kosu na viklere različitih veličina i potom dobro osušite kosu.


kosa (foto:cure.ba)

Kada se kosa ohladi skinite viklere i prstima dobro istrljajte vlasište i po potrebi definirajte kovrče proizvodom za stiling. 

Ukoliko želite trajnije kovrče, napravite trajnu ondulaciju (minival). Rezultat trajne ondulacije ne moraju uvijek biti vrlo sitne kovrče (tzv. ‘ovčica look’) i isušena kosa. Preporuka je trajna ondulacija izrađena na što veće uvijače. Posebna pažnja mora biti posvećena preparatu (hemikaliji) koji mora biti namijenjen vašem tipu kose (posavjetujte se u frizerskom salonu). Kosu tretiranu na taj način moći ćete nositi kao samo osušenu bez dodatnog stiliziranje ili izraditi frizuru koja će s obzirom na valovitu podlogu zasigurno puno duže trajati. 

Trajnu ondulaciju nemoguće je izvesti u kućnoj radinosti pa vas molim da takvu uslugu potražite u nekom od renomiranijih frizerskih salona za koje ste sigurni da koriste kvalitetne proizvode.

cure.ba

Komentari

komentara