Ljepota

Za one koji su maštali o nebesko plavim očima – Moguće promijeniti boju očiju i bez sočiva!

Napisao admin

Ukoliko ste rođeni sa smeđim očima, a oduvijek ste priželjkivali da one budu nebesko-plave, uskoro ćete moći da ostvarite svoj san.


Plave oči (foto: cure.ba)

Jedan kalifornijski ljekar tvrdi da je osmislio lasersku tehnologiju pomoću koje može da mijenja boju očiju pacijenata, bez ikakvih posljedica. Koristeći naprednu lasersku tehnologiju, dr Greg Homer mijenja smeđu boju očiju u plavu. Na usavršavanju ove tehnologije radio je 10 godina i nada se tome da će uskoro početi da se bavi ovom operacijom i komercijalno.

– Kod ljudi koji imaju smeđu boju očiju moguće je promijeniti boju u plavu, jer oni ispod smeđeg sloja pigmenta imaju i plavi. Mi koristimo laser podešen na određenu frekvenciju kako bismo uklonili pigment sa površine dužice oka – objasnio je Homer.

Procedura traje oko 20 sekundi, a zatim dolazi do promjene tkiva i kroz dvije-tri nedjelje smeđe oči postaju plave. Ljekar je istakao da metoda nije štetna i da ne uništava vid. Ipak, ova tehnologija će još najmanje godinu dana biti tesirana, a nakon toga će biti dostupna u zemljama svijeta. Mijenjanje boje očiju koštaće oko 5.000 američkih dolara.

doznajemo

Komentari

komentara