Ljepota

Pun pogodak – Znate li se našminkati prema boji očiju? Ovi savjeti će vam pomoći!

Napisao admin

Zelene, plave, smeđe…Svaka boja ima svoja pravila. Okrenuti ih sebi u korist


Šminka (Foto: Vecernji.hr)

Zelene

Zelena boja je kombinacija različitih pigmenata. Ovisno o svjetlu i odjeći koju nosite, zelene oči mogu djelovati više plavo ili žućkasto. Da biste istaknuli i pojačali zelenu boju očiju, na kapke nanesite ljubičasto sjenilo, na pregib kapaka malo sjenila u boji crvenog vina, a duž ruba gornjih trepavica povucite liniju tušem boje indiga. Također, plave oči koje sadrže dosta zelenog pigmenta djeluju zelenije uz ljubičasta sjenila i sjenila boje šljive.

Plave

Promjene svjetlosti u okruženju dramatično utječu na svijetle oči, zbog čega je lako transformirati njihovu boju. Za intenziviranje plave, nanesite sjenilo boje bakra i tamnožutu na kapke sve do luka obrva. Na rub donjih i gornjih kapaka nanesite malo sjenila bakrene boje u kremi. Ova kombinacija boja izuzetno je efektna jer se plava i žuta nalaze na suprotnim stranama palete boja, a naglašavaju žuti prsten oko zjenice.

Smeđe

Budući da smeđa nije na paleti osnovnih boja, mogućnosti za manipulaciju nešto su veće. Ako su vaše oči zlatnosmeđe, probajte boju lavande, ili sjenilo u nijansama metalnosive. Ukoliko imate tamnosmeđe oči (skoro crne), onda koristite srebrnosivo

ili bijelo sjenilo. Ovi hladni tonovi učinit će tamnosmeđe oči još izražajnijima.

vecernji.hr

Komentari

komentara