Ljepota

SAVJETI I TRIKOVI – 4 koraka do savršenog tena

Napisao admin

Želiš savršenu kožu? Vrati se samim osnovama njege lica uz ova četiri jednostavna i učinkovita savjeta koja donosi portal Fitness Magazine.


lice (foto:cure.ba)

1. Obrati pažnju na svoju T-zonu 

Većina žena ima veću količinu masnih nakupina na području čela, nosa i brade, što može rezultirati  začepljenjem pora. Jednostavno rješenje – kada čistiš, tj. toniraš svoje lice, koristi toner koji u svome sastavu sadrži salicilnu kiselinu (također odlična u borbi protiv akni). Nanesi ga na blazinicu i koncentriraj se na svoju T-zonu. 

2. Sedmična maska za lice 

Nastoj nahraniti svoju kožu dodatnih hranjivim ili anti-aging sastojcima barem jedanput tjedno. Koristi maske, no prije njih napravi piling. Maske mogu dublje prodrijeti i učinkovitije su kada se broj mrtvih stanice kože smanji. 

3. Koristi kremu za sunčanje tijekom cijele godine 

Znamo da zvuči čudno, ali dosljedno nanošenje kreme za sunčanje tokom čitave godine pomaže u sprječavanju hiperpigmentacije, odnosno smeđih (sunčanih) mrlja ili pjega. Kako bi ostvarila lijep i jednoličan ten, koristi kreme za sunčanje s faktorom 15 ili više – čak i ako ideš samo na kavu s prijateljicama. 

4. Lagano nanošenje šminke 

Kad je koža ispravno tretirana, ne trebaju ti ogromne količine šminke, već je dovoljno da jednom na dan lagano naneseš podlogu za lice ili puder. Super su i BB kreme jer su izuzetno lagane i izgledaju prirodno. Vizažist Liam Dunn iz New Yorka smatra kako neprirodan, “cakey look”  nastaje kad cure stavljaju puno šminke jer pigment boje prianja uz suhe stanice kože.

cure.ba

Komentari

komentara