Kuća i hrana

Istraživanje – U prosjeku provedemo tri godine života u kuhinji!

Napisao admin

Od stereotipa se teško odmičemo. Slika žene koja sate provodi u kuhinji spremajući obroke za svoju porodicu još uvijek nije zastarjela, pokazalo je novo istraživanje.


Žena u kuhinji (Foto: Cure.ba)

U istraživanju je učestvovalo 1.00 žena, a rezultati su pokazali da žene u prosjeku provedu skoro 18 sati godišnje u kuhinji. Ako uzmemo u obzir da žene prosječno 63 godine provedu kao “odrasle osobe”, to ukupno iznosi 1.117 dana u toku čitavog života. No, to vrijeme odnosi se samo na pripremanje obroka. Dodatnih 20 minuta u kuhinji provedemo nakon spremanja obroka, piše DailyMail.

Još jedan zanimljiv podatak je da šest od deset žena starosne dobi od 18 do 24 godine smatraju da kuhinja odražava status i stil, te su ponosne na njen izgled. No, tri četvrtine žena starijih od 55 godina izjavile su da ih ne impresionira moderna kuhinja.

Istraživanje je pokazalo i da su mlađi muškarci sve više zainteresovani za uređenje kuhinje, posebno kada je riječ o njenom operamnju savremenim kuhinjskim aparatima. Nadamo se da to znači da će uskoro porasti i njihovo interesovanje za pranje suđa i kuhanje.

 

cure.ba

Komentari

komentara