Kuća i hrana

Da li biste probali – Sladoled od vina

Napisao admin

AKO STE mislili da je sladoled od maslinovog ulja neobičan, onda prema ovome sigurno nećete biti ravnodušni. Roxaina Hurlburt iz njujorške mljekare Mercer’s Dairy opisuje sebe kao “strastvenu ljubiteljicu sladoleda”, a stvorila je nagrađeni, u svijetu jedinstveni, sladoled od vina. Ova poslastica koja je nedavno oduševila u Kini, uskoro nastavlja svoju svjetsku turneju te kreće u pohod na kanadsko, japansko i kajmansko tržište.


Sladoled od vina (Foto: mercersdairy.com)

Ovdje se doista radi o sladoledu napravljenom od vina, a ne varijantama s reduciranim vinom. S obzirom da alkohol topi led, izazov pronalaska prave formule zahtijevao je opsežan razvoj.

Mercer’s Dairy su lansirali okus porta još 2007., u suradnji s Jimom Treziseom iz fondacije “New York Wine and Grape”. Port sladoled se bazirao na kremi, mlijeku i stabilizatoru u kombinaciji s vinom. Sadržavao je 15% mliječne masti, kao i većina vrhunskih sladoleda i 5% alkohola. Kantica od pola litre ovog sladoleda jednaka je čaši vina te se prodavala u SAD-u po cijeni od 50ak kuna samo starijima od 21 godinu.

Uslijedili su sladoledni okusi drugih vina, pa su tako u ponudu dodali rizling, chardonnay malina, bijeli zinfandel od breskve, merlot od višanja i čokoladni cabernet. Najavljen je sladoled od šampanjca. Mercer svoje sladolede od vina prodaje restoranima i pokretnim štandovima za hranu.

cure.ba

Komentari

komentara