Kuća i hrana

Savjeti – Spremite ormar u sedam koraka!

Napisao admin

Uredan i dobro organizovan ormar san je svake žene, a zakoračiti u oazu odJeće i obuće u kojoj ćete u svakom trenutku znati gde se šta nalazi, nije toliko nedostižan san. Evo nekoliko savJeta kako da jednom za sva vremena spremite svoj ormar.


Ormar (Foto: Cure.ba )

Ormar skriva sve tajne vašeg izgleda, od omiljenih komada odJeće do najdražeg nakita i modnih dodataka. Ukoliko nije organizovan i složen, može da prouzrokuje glavobolju i to iz razloga što u njemu nikada ne možete da pronađete ono šta vam treba, a znate da je unutra. Kako bi konačno na posao odlazili s osmehom i u odJevnoj kombinaciji koju ste zamislili, bacite se na posao i sredite svoj ormar.

1. Organizujte modne dodatke
Kutije s pregradama odlične su za uređenje fioka ili dJela ormara u kojem držite modne dodatke. Nabavite ih i bacite se u akciju ‘čišćenja’. Pozdravite se s minđušama i ogrlicama koje više ne nosite i kajišem koji vam je prekratak, a ostale dodatke složite. Prilikom slijedećeg oblačenja čeka vas pravo zadovoljstvo, dragocjeno vrijeme koje ste trošili na pronalaženje omiljene ogrlice sada ćete moći da iskoristite za isprobavanje nekoliko komada nakita.

2. Koristite ofingere
Uz malo mašte u svom ormaru možete da napravite pravu modnu reviju ofingera. Nabavite one drvene ili plastične te se bacite na ukrašavanje satenskim trakama u boji. Ili jednostavno nabavite već ukrašene vješalice na koje ćete objesiti košulje, majice i haljine. Ukoliko imate mjesta u ormaru neka vam visi što više stvari kako bi izbegli linije od slaganja.

3. Vreće koje štede prostor
Vakumske vreće koje štede prostor odlične su za odlaganje ćebadi, raznih pokrivača i sezonske dječije odjeće. Ušteda prostora je velika, a možete da ih stavite na vrh ormara s obzirom da u njih ne može da prodre prašina. U vakumske vreće nemojte da stavljate odjeću od fine tkanine kao ni odjeću koja se lahko gužva.

4. Spremite stvari u kutije
Kako bi u svom ormaru napravili reda najbolje je da na donjim policama imate sezonske stvari koje nosite, a ljetnju odjeću složite u kutije koje ćete držati na gornjim policama. Tako ćete odjeću da sačuvate od prašine i s dolaskom proljeća biće spremna za nošenje, a vi ćete u svakom trenutku znati gde je vaša omiljena zimska majičica.

5. Pregrade za police
Pregrade za police odlično su otkriće koje će da napravi reda u vašem ormaru. Jednostavne su za korišćenje, a možete da ih napravite i sami od kartona u boji ili plastike. Ovakve police pobrinuće se da džemperi i košulje ostanu tačno tamo gde ste ih stavili.

6. Korpa za donji veš
Svakako nabavite korpu za donji veš u veličini koja vam odgovara. Ukoliko živite sami ne treba vam korpa koja će zauzeti pola sobe, a odličan izbor su one koje imaju pregradu za bijeli i šareni veš. Ukoliko volite lijepe stvari, potražite dizajn koji vam se sviđa ili običnu bijelu korpu od platna ukrasite sami.

7. Rapsodija mirisa
Uredni i mirisni ormar pravo je uživanje, a za to su zaslužni mirisni ukrasni jastučići i kesice. Možete da birate između velike palete mirisa, a ukoliko volite tradicionalni miris najbolji izbor je lavanda. Potražite i mirisne sapune te ih rasporedite između polica.

cure.ba

Komentari

komentara