Kuća i hrana

Ukusno – Jednostavni obroci koje možete spremiti bez kuhanja

Napisao admin

Takvi obroci izvrsno su rješenje za dane kada je jednostavno prevruće da bi se kuhalo te ne zahtijevaju velike finansijske izdatke.


Tjestenina (Foto: Cure.ba)

Supa – Španska gazpacho supa koja se priprema od paradajza i svježeg povrća popularna je u cijelom svijetu, a varijacije ove supe mogu biti ukusan obrok bez kuhanja za cijelu porodicu. Probajte i jogurt i pasirano povrće ili krastavce kako biste pripremili klasično mediteransko jelo.

Salata – Upotrijebite špinat, sjeckano voće i povrće ili avokado za dodatnu aromu. Možete dodati i tunu ili ostatke piletine i govedine od prijašnjih obroka. Opcije su i razne vrste sireva, te suncokretove i bučine sjemenke.

Sendviči – očnite od raznih vrsta hljeba, peciva, pogača. Dodajte po želji salamu, meso, povrće, sireve, umake i namaze.

Tjestenina – Počnite s kineskim ili rezancima od tofua, oboje se mogu kupiti već gotovi u običnoj prodavnici. Začinite ih maslinovim uljem i povrćem, zatim dodajte masline, jezgričasto voće i začine. Dodajte i malo majoneze, kiselih krastavaca, kukuruza iz limenke i tunu te dobiti odlično jelo bez kuhanja.

cure.ba

Komentari

komentara