Kuća i hrana Video

Šokantan snimak! – Zašto nikad ne smijete prati pileće meso? (VIDEO)

Napisao admin

Nakon ovog video priloga, dobro ćete razmisliti o načinu na koji pripremate piletinu, ali i ostalo meso.


Piletina (Foto: Arhiva)

Prestanite prati pileće meso! To ne samo da je neučinkovit postupak u smislu uništavanja bakterija nego ih zapravo potiče na širenje posvuda! Znanstvenici sa sveučilišta Drexel izradili su video koji prikazuje što se zapravo događa kada perete pileće meso, a snimke nisu nimalo lijepe.

‘To što vi mislite da bakterije nestaju kada stavite piletinu ispod vode, ne znači da se to zaista i događa. Voda ne može ukloniti te bakterije, ali ih može raspršiti svuda po prostoriji i potencijalno ostaloj hrani. Vrijeme je da se ljudi prestanu zavaravati’, upozorila je dr. Jennifer Quinlan sa sveučilišta Drexel.

Osim toga, molekule vode mogu prenijeti oku nevidljive salmonelu ili kampilobakter – dva najčešća uzročnika zdravstvenih problema uzorkovanih hranom. Čak i s malo vode mogu nastati ozbiljni problemi u širenju opasnih bakterija.

Umjesto pranja, savjetuje dr. Quinlan, piletinu jednostavno odmotajte i stavite je u pećnicu ili lonac. ‘Jedini način na koji možete ubiti bakterije je da ih uništite visokim temperaturama, a to se postiže pečenjem ili kuhanjem’, dodala je dr. Quinlan.

tportal

Komentari

komentara