Kuća i hrana

Ima samo dva sastojka i namirnicu za koju nikad ne bismo rekli da daje tako fantastičan okus: Hljeb za koji kažu da je najbolji na svijetu

Napisao H. H.

Ovaj super ukusan kruh koji se spravlja od samo dva sastojka može biti gotov za 30 minuta

Možda nećete vjerovati da malo omekšani sladoled i samodižuće brašno možete pretvoriti u kruh, ali ako malo bolje razmislite, ima logike: sladoled se sastoji od jaja, šećera i vrhnja, a samodižuće brašno zapravo je mješavina brašna, soli i praška za pecivo.

Potrebni sastojci:
• 1 šalica omekšanog mliječnog sladoleda (okusa po želji, može biti vanilija, čokolada, badem…)

• ¾ šalice samodižućeg brašna (možete ga napraviti i sami tako da pomiješate 2 šalice brašna za kolače, 1 čajnu žličicu sode bikarbone, 1 čajnu žličicu praška za pecivo i ½ čajne žličice soli i zatim koristite prema potrebi)

Priprema:
Sladoled stavite nakratko u mikrovalnu pećnicu tako da malo omekša, odgrabite jednu šalicu i pomiješajte s ¾ šalice samodižućeg brašna i žlicom soli. Dobivenu smjesu stavite u lim za kruh i pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Rezultat:
Vrlo vlažan kruh nalik na kolač s blagim okusom po sladoledu (ovisi što ste odabrali, to može biti orah, badem, vanilija….) i ne previše sladak nego baš kako treba, prenosi gloria.

Ako želite eksperimentirati…
Možete kupiti i neki sladoled s dodacima, primjerice s komadićima čokolade i trešnjama ili višnjama. Postupak je posve isti, uz jednu napomenu: ostavite sladoled da omekša bez pomoći mikrovalne jer će tako kruh biti rahliji. Čokolada će pasti na dno i rastopiti se, odnosno lagano karamelizirati, a trešnje ili višnje (ili drugo voće ovisno o tome kakav ste sladoled koristili) ostat će u sredini tijesta. Tekstura kruha će biti vlažna i meka, a rezultat preukusan: nešto između kruha, kolača i pralina!

Komentari

komentara