Kuća i hrana

Stavite ove biljke u kupatilo, idealne su za dekoraciju i čišćenje zraka!

Napisao H. H.

Tilandsija
Možda ste se do sada upoznali sa ovom vrstom pod imenom “vazdušna biljka”.

Oko njih nije potrebno mnogo brige, a uz to “usisavaju” i dosta vlažnosti što znači da nećete imati problema sa vlagom i parom.

Aspidistra – gvozdena biljka
Samo ime vam može otkriti dosta toga o ovoj biljci. Zelenolisna biljka je savršena za održavanje zbog toga što uspjeva pri manje dostupnoj svjetlosti, a takođe joj nije potrebno redovno zalivanje i uspješno se adaptira pri različitim temperaturama.

Paprat
Paprat u svim varijetetima uspjeva odlično u vlažnoj klimi. Takođe su dovoljno jake da izdrže svaku promjenu u temperaturi. Vole umjereno svjetlo, pa je bitno da u kupatilu imate prozor.

Filodendron
Ova vrsta spada u tropske biljke što znači da voli vlažnost i može da raste u tamnim prostorijama. Bitno je da znate da može da bude otrovan za ljubimce i djecu, pa njegove listove usmjeravajte ka gore.

Peperomija
Male veličine i prelijepih listova koji podsjećaju na koru lubenice, ova biljka predstavlja prelijepu dekoraciju na lavabou ili polici. Odgovara joj prostor sa manjkom svjetla pa će bukvalno uspijevati u svakom kupatilu.

Pauk biljka/zeleni ljiljan
U svetu biljaka, zeleni ljiljan ima reputaciju kao jedna od najlakših biljaka za održavanje. Konkretno vezano za čuvanje u kupatilu, dosta im prija vlaga i nije potrebno dosta svjetlosti.

Aglaonema
Ova biljka je ekstremno izdržljiva i potrebno joj je malo svjetla. Iako vole toplotu i visoku vlažnost, prijaće im im sasvim suprotni uslovi.

Komentari

komentara