Kuća i hrana

Savjeti Amande Leblank – 3 koraka kako da sredite i očuvate porodične slike

Napisao admin

Savjeti Amande Leblank, koja je profesionalni organizator i osnivač projekta "Kako očuvati fotografije" mogu pomoći da lako uvedete red među porodične uspomene.


slike (foto:cure.ba)

1. Posavjetujete se sa drugima

Sakupite sve digitalne fajlove na jednom mjestu. Obrišite duplikate i loše fotografije. Sačuvajte samo one koje vam nešto znače i koje želite da imate kao uspomenu. Preporučljivo je da taj odabir vršite u prisustvu još jedne osobe, koja vam može pomoći pri brisanju slika jer je ona objektivnija od vas.

2. Kategorizacija

Kada su vaše fotografije na jednom mjestu, razmislite kako ih možete koristiti u budućnosti, a zatim donesite odluku u skladu sa tim. Ako mislite da ćete jednog dana stvarno uraditi sve te slike i staviti ih u album, počnite da odvajate slike koje ćete izrađivati jednom nedjeljno.

3. Skladištenje

Ako želite da čuvate slike samo na disku, zalijepite obilježenu naljepnicu na njemu i čuvajte ga na sigurnom. Jedna od mogućnosti skladištenja, jeste onlajn čuvanje slika. Ali ukoliko odradite stvarno dobar odabir slika i možda ćete poželjeti da ih sve ipak uradite. 

Blic.rs

Komentari

komentara