Kuća i hrana

Stvari koje ne smijete bacati u wc šolju: Napravićete veliki problem!

Napisao H. H.

Pre nego što krenete da bacate sve u wc, setite se ove liste stvari koje u toaletu nikako ne smeju da završe

1. Pamuk

 

To se odnosi na tampone,uloske, pa čak i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do zapušenja jer nije razgradiv.

 

2. Vlažne maramice

 

Ne bacajte u toalet čak ni one stvari koje su “predviđene” za bacanje u wc šolju. Maramice ne mogu da se rastope, a jednom kada vam uđu u cevi, od zapušenja vas neće spasiti niko.

 

3. Stari lekovi

 

Lekova kojima je prosao rok trajanja rešite se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće zapušiti cevi, ali njihov sastav može da šteti vodi kojom se snabdevate.

 

4. Kosa

 

Idući put kada čistite četku dlake bacite u smeće. Kao što vam zapušava tuš-kabinu ili kadu, kosa može da zapuši i odvod za wc.

 

5. Pesak za mačke

 

Iako je najlakše da ga bacite u wc šolju, nemojte to da radite. I on stvara začepljenje zbog kojih ćete imati mnogo većih problema.

 

6. Masnoće i ulja

 

Bilo da je reč o masnoći nakon kuvanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cevima i radi istu stvar kao i holesterol krvnim sudovima.

 

7. Kondomi

 

Ni njima nije mesto u WC šolji iako su napravljeni od biorazgradivog materijala. Bacite ih u smeće.                                         stil.kurir.rs

 

 

 

 

Komentari

komentara