slot online 2023

Sve bizarniji načini prehrane – Pogledajte pet najglupljih dijeta ikada!

Napisao admin

Ne razmišljajući o posljedicama tako neodgovornog ponašanja prema svom tijelu, neki se upuštaju u riskantne režime ishrane, često opasne po život. Pogledajte nekoliko najglupljih dijeta koje, ne moramo vam ni reći, nikada ne bi trebali uzimati u obzir.


Dijeta (Foto: cure.ba)

Parazit u želucu

Korisnici ove dijete namjerno progutaju parazita koji se nastani u crijevima i jede hranu umjesto njih. Nema potrebe napominjati zašto je ova dijeta na prvom mjestu najbizarnijih dijeta ikada.

Kockice leda

Nakon doručka i večere jede se par kockica smrvljenog leda, a nakon ručka cijela čaša puna ledenih kockica. Osim problema sa zubima, ova dijeta uzrokuje vrtoglavicu i mučninu, prenosi portal Namirnice.ba.

Ručak od vate

Umjesto hrane jede se vata koja zauzima prostor u želucu i daje osjećaj privremene sitosti. Ovakav način mršanja dovodi do začepljenja crijeva i ozbiljnih zdravstvenih problema.

Dijeta žvakanja

Svaki zalogaj hrane mora se žvakati 32 puta, ali se ne smije progutati. Bez obzira što je moguće osjetiti ukus hrane, ovo je čisti primjer gladovanja koji može dovesti do smrti.

Dijeta uspavane ljepotice

Korisnici ove dijete drže se principa ‘”ako nisi budan, nećeš jesti” pa stoga pod jakim sedativima odspavaju kilograme i po nekoliko dana. Jako glupo i jako opasno.

cure.ba

Komentari

komentara