slot online 2023

Salo na stomaku najteže se topi – Šta trebate jesti kako bi vam stomak ostao uvijek ravan?!

Napisao H. H.

Iako je vježbanje prijeko potrebno za zadravlje organizma, često nije dovoljno za gubitak kilograma sa područja trbuha, već se mora pospješiti određenim nutritivnim tvarima.

Vježbate i vježbate, ubijate se u teretani, a rezultata nigdje… Salo na trbuhu odolijeva svim vašim naporima, jer se na ovom dijelu tijela višak kilograma najteže topi.

A upravo mast na području trbuha ima najgore djelovanje po zdravlje jer se često pretvara u visceralnu mast koja okružuje unutrašnje organe i povećava rizik od nastanka srčanog udara.

Stoga salo na stomaku nije samo estetski problem. Istraživanja su potvrdila i da osobe koje imaju višak kilograma na području trbuha imaju povećan rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, bolesti srca i srčanog udara.

Iako je vježbanje prijeko potrebno za zadravlje organizma, često nije dovoljno za gubitak kilograma sa područja trbuha, već se mora pospješiti određenim nutritivnim tvarima.

Karotenoidi

Daju žutu i narančastu boju voću i povrću, a u najvećoj količini se nalazi u mrkvi i naranči. Lubenica i rajčica također sadrže karotenoide. Ukoliko želite ravan trbuh, konzumirajte ih ćesto i obilato.

Vitamin C

Još jedan vitamin koji uništava salo na stomaku jer pospješuje sagorijevanje masti na području cijelog tijela. Sve vrste citrusnog voća su odličan izvor vitamina C, koji će ujedno ojačati vaš imunitet i smanjiti razinu slobodnih radikala u tijelu.

Kalcij

Kalcij također doprinosi sagorijevanju masti, pa tako i bržem topljenju trbušnog sala.. Naučna ispitivanja su pokazala i da osobe koje svakodnevno unose preporučenu dnevnu vrijednost kalcija imaju za čak 70% manji rizik od nakupljanja suvišnih kilograma.

depo

Komentari

komentara