Fitness i dijeta

Efikasan način za trajno mršanje – Jeste li čuli za Dansku dijetu – za 13 dana i do 20 kilograma manje!

Napisao H. H.

Nije u pitanju tradicionalna dijeta već način da se pokrene organizam da brže sagorijeva masnoće i izbacuje višak tečnosti, što doprinosi da dijeta nastavi da djeluje i nakon završetka ciklusa od 13 dana

Ovaj dijetni program može se započeti bilo koji dan u nedjelji, ali se preporučuje baš nedjelja. Sama dijeta traje 13 dana i poprilično je teška ali i efikasna. Njenim držanjem dolazi do velikih promjena u organizmu, a efekti traju čitave dvije godine!

Nije u pitanju tradicionalna dijeta već način da se pokrene organizam da brže sagorijeva masnoće i izbacuje višak tečnosti, što doprinosi da dijeta nastavi da djeluje i nakon završetka ciklusa od 13 dana.

Ako pratite dijetu kako treba, možete izgubiti suvišnu telesnu masnoću i to (u zavisnosti od početne težine) u rasponu od 7 pa do neverovatnih 20 kg!

Uvodne napomene

. Dijetni plan se mora pratiti tačno 13 dana, ni manje ni više i kao što je napomenuto mora se pratiti kako je naznačeno – nema varanja;

– Ako u toku dijete popijete npr. 1 pivo ili 1 čašu vina, žvaćete žvaku ili jedete neku drugu hranu različitu od one koje je navedena, morate dijetu odmah prekinuti jer neće biti nikakvih rezultata.

– Poslije toga dijeta se može ponoviti tek nakon 6 mjeseci, ne ranije;

– Ako ste pratili dijetu do kraja tj. tačno 13 dana, ne bi je trebali ponoviti u sljedećih godinu dana, ali se preporučuje da je ne ponovite naredne dvije godine;

– Kada ste gladni, pijte vodu (najmanje 2 litre);

– Kafa se može zamijeniti čajem;

– Morate koristiti šećer u kockama.

Skoro svakoga dana jede se posebna salata tako da je zgodno da je pripremite za nekoliko dana unaprijed.
Recept za salatu:

Promiješajte sve sastojke i prelijte preko salate. Pustite da odstoji jedan sat. Promiješajte s vremena na vrijeme.

Salatu možete držati u plastičnoj posudi u frižideru. Može se držati svježe do jedne nedelje. Ako je za jednu osobu, onda je dovoljna i polovina gore navedene količine.

Danska dijeta – Jelovnik po danima

Prvi dan Doručak: šalica crne kave i jedna kocka šećera Ručak: kuhani špinat uz dva tvrdo kuhana jaja i jedna rajčica. Večera: veći mesni odrezak (od 200-230 grama) uz zelenu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunom.

Drugi dan Doručak: isto kao i prethodnog dana Ručak: šunka (1 kriška) i 2 dl jogurta Večera: veći mesni odrezak (isto kao i prethodni dan)

Treći dan Doručak: kava i kocka šećera i komad tosta Ručak: tvrdo kuhana jaja (2 kom), šunka (jedan komad), zelena salata Večera: jedan srednji celer (kuhan), rajčica i neko voće po izboru

Četvrti dan  Doručak: isto kao treći dan Ručak: litra svježe cijeđenog soka, 2 dl jogurta Večera :jedna naribana mrkva, kuhano jaje, 25 grama mladog sira

Peti dan Doručak: veća mrkva, naribana i prelivena limunovim sokom Ručak: kuhana riba do 230 grama (škarpina ili bakalar), prelivena limunovim sokom i s malom količinom maslaca Večera: veći mesni odrezak, kuhani celer, zelena salata

Šesti dan Doručak:crna kava, šećer u kocki i komad tosta Ručak: naribana veća mrkva i dva kuhana jaja Večera: pola pileta pečena na ražnju bez kožice i salata

Sedmi dan Doručak: biljni čaj bez šećera Ručak: preskače se, znači bez ručka Večera: jedan janjeći kotlet na žaru, sezonsko voće

Osmi dan Doručak: kava sa šećerom i tost Ručak: kriška šunke, dva tvrdo kuhana jaja i salata Večera: celer(kuhani), rajčica i jedna voćka

Deveti dan Doručak: šalica crne kave i šećer u kocki Ručak: veća kriška šunke i 2 dl jogurta Večera: veći komad mesa ,salata i voćka po izboru

Deseti dan  Doručak: tost, kava i kocka šećera Ručak: kuhano jaje (2 kom.), šunka(kriška) i salata Večera: kuhani celer, rajčica i voće po izboru

Jedanaesti dan Doručak: crna kava, šećer u kocki, tost Ručak: litra svježe cijeđenog soka, 2 dl jogurta Večera: tvrdo kuhano jaje, naribana mrkva , mladi sir 25 grama

Dvanaesti dan Doručak: veća naribana mrkva prelivena limunovim sokom Ručak: kuhana riba (komad do 230 grama) prelivena limunovim sokom i malo maslaca Večera: komad mesa, kuhani celer i zelena salata

Trinaesti dan  Doručak: tost, kava, šećer Ručak:kuhano jaje (2 kom) i veća naribana mrkva Večera: pola pileta pečenog na žaru (sa skinutom kožicom), salata

Komentari

komentara