slot online 2023

Pametne kalorije – Slatki napitak koji topi masne naslage

Napisao admin

Unatoč uvriježenim mišljenjima kako bananu ili maslac od kikirikija treba izbjegavati, ukoliko želite izgubiti kilograme ove dvije namirnice jedne su od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka.


Ravan stomak (Foto: Cure.ba)

Maslac od kikirikija – tijelu će pružiti sitost i opskrbiti ga za zdravlje potrebnim vitaminima. Hraljivost ovog ukusnog namaza krije se u sadržaju proteina i vitamina B9 koji je neophodan za proizvodnji novih stanica u tijelu.

Med – ljekovita namirnica bogata je kromom, mineralom neophodnim u razgradnji ugljikohidrata, čime se smanjuju nepoželjni učinci uzimanja veće količine jednostavnih šećera koji su odgovorni i za masne naslage.

Banana – obilujevlaknima i kalijem koji pomaže pri uklanjanju viška vode iz organizma. Osim toga prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše tijelo, pa konzumirajući bananu zatomljujemo lažne osjećaje gladi koji nas često dovode do zabranjenih zalogajčića.

Sastojci:
½ šalice nemasnog mlijeka
½ šalice običnog jogurta s malim udjelom masnoće
2 jušne žlice neslanog maslaca od kikirikija
¼ zrele banane
1 žlica meda
4 kockice leda

Priprema napitka:
U blender prvo nalijte mlijeko i jogurt te dodajte žlicu meda, žlicu maslaca od kikirikija i bananu, nakratko izmiksajte. Kada ste dobili polukašastu smjesu dodajte u nju kockice leda i ponovno miksajte dok ne nastane glatka tekstura.

Savjet: Zdravi napitak konzumirajte prije treninga kako bi tijelo u cijelosti iskoristilo sve blagodati zdravih sastojaka

zadovoljna.hr

Komentari

komentara