slot online 2023

Prigrlite obaveze – Ova metoda garantira gubitak kalorija bez puno muke

Napisao admin

Ovim dnevnim obavezama izgubit ćete i preko 200 kalorija, a budući da ih većinom morate održavati, zašto ne biste spojili ugodno s korisnim


Ples (Foto: Cure.ba)

Bez obzira na to što kažu stručnjaci za prehranu i vježbanje, mršavjeti je teže nego ikada. Mame nas razne slastice, imamo velik izbor hrane i puno obaveza zbog kojih vježbanje nije na listi prioriteta. No neke obaveze i vrijeme koje provodimo s namilijima mogu biti idealni da izgubimo koju kaloriju uz male promjene životnog stila.

1. Umjesto da u petak navečer naporni radni tjedan zaokružite opuštanjem u baru, prvo otiđite vježbati pola sata i potrošite 222 kalorije. Nakon toga mirne duše s prijateljima ispijte čašu vina. Prema Alcohol Research Groupu, u čaši vina u prosječnim kafićima i barovima ima 29 kalorija. 

2. Doručak je važan, to svi znamo, ali umjesto kobasica, salame i pečene slanine, radije, primjerice, birajte kuhana jaja ili povrće i voće, Vjerujte, vaša bedra bit će vam jako zahvalna na tome.

3. Plesom možete popraviti raspoloženje, ali i izgubiti kalorije. Uključite omiljenu glazbu i plešite 45 minuta po kući te ćete biti u minusu 284 kalorije.

4. Kada god imate mogućnosti, radite vani. Osobna trenerica Natalie Wessel za Huffington Post ističe da bilo kakav rad poput uređivanja vrta ili, primjerice, sakupljanja lišća, u ovo jesensko doba može sagorjeti 258 kalorija za 45 minuta. 

5. Krećite se i kada ste kod kuće. Dok gledate omiljenu seriju na TV-u radite jednominutne vježbe i ponovite ih po šest puta: trčite na mjestu, radite trbušnjake, skačite preko užeta, skačite s rukama u zrak i radite sklekove kao zadnju vježbu.

6. Šopingirajte i kuhajte. Otiđite u nabavu namirnica jer 45 minuta šopingiranja troši 113 kalorija, a zatim se bacite na kuhanje ukusnog obroka jer sat vremena pripremanja hrane troši 168 kalorija.

7. Prepolovite porciju u restoranu ili je podijelite s nekim i pojest ćete 250 kalorija manje.

8. Nakon večere prošećite sat vremena po kvartu i izgubit ćete 277 kalorija, ali se i riješiti nagomilanog stresa.

9. Bliži se zima pa ćete moći uživati u klizanju. Ono je savršeno za romanitčni izlazak, a usput ćete za 35 minuta sagorjeti 213 kalorije.

10. Piletinu možete spremiti i samo s povrćem, bez ulja, u vodi. Jedna žlica ulja ima 117 kalorija, a ako, primjerice, govedinu zamijenite tofuom, a rižu rezancima, uštedjeli ste još 250 kalorija.

11. Biciklirajte. Imate li kakve obaveze i možete ih obavljati biciklom, idealno ćete spojiti ugodno s korisnim. Pola sata vožnje može sagorijeti i do 250 kalorija.

12. Nema razloga da ne uživate u ukusnom jelu poput tacosa, ako uvedete male promjene. Umjesto običnog brašna koristite kukuruzno, a vrhnje zamijenite malomasnim jogurtom. Budete li koristili i ostale namirnice koje imaju manje kalorija, bit ćete u minusu za 150. 

13. Kućanski poslovi svima su mrski, ali mogu imati i dodatne koristi. U 80 minuta čišćenja poput usisavanja, brisanja prašine, čišćenja svih kuteva po stanu i ribanja radnih površina, izgubit ćete oko 250 kalorija.

Tportal.hr

Komentari

komentara