slot online 2023

Bijeli luk za mršanje

Napisao H. H.

Pored toga što ćete se osloboditi viška kilograma, ojačat ćete imunitet i osloboditi se otrova iz tijela.

Bijeli luk je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta. Popularan je jer ima izvrstan ukus, daje posebnu aromu svakom jelu, a povrh svega toga koristan je i za zdravlje, piše “Stil“.

Najbolje ga je konzumirati sirovog, jer njegov aktivni sastojak alicin gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje.

Sirov bijeli luk može da vam pomogne kod mnoštva medicinskih stanja, a čak ga i ljekari preporučuju. Može vam pomoći da snizite visoki krvni pritisak i holesterol, sprečiti koronarne bolesti srca i srčani udar. Takođe, vrlo je koristan u ublažavanju ateroskleroze, piše “Family Health Freedom Network”.

Izvrstan je za jačanje imunog sistema, a pomaže i pri detoksikaciji tijela i značajnom gubitku kilograma.

Kako koristiti bijeli luk u svrhu mršavljenja

Morate da izmrvite bijeli luk, isjeckate ga što sitnije i ostavite ga na stranu bar 15 minuta prije nego što ćete ga jesti. Najbolje je konzumirati ga na prazan želudac, jer tako tijelo lakše apsorbuje hranljive materije.

Uzmite 2-3 čena bijelog luka i pomiješajte ih sa jednom kašikom meda. Konzumirajte ovu smjesu svaki dan. Nakon nekoliko dana primijetit ćete da se osjećati energičnije, a bićete i zdraviji. Ali, nakon sedam dana, primijetit ćete i da ste značajno izgubili na kilaži!

Probajte i uvjerite se sami!

Komentari

komentara