slot online 2023

Najveći mitovi o dijetama: Ne zavaravajte se, ove stvari ne daju nikakve rezultate!

Napisao H. H.

Neke dijete zaista postoje u teoriji, ali u praksi bi ih svakako trebalo preskočiti! Mnoge holivudske zvijezde hvale se različitim režimima prehrane i dijetama koje su im pomogle da dostignu željenu liniju za veoma kratko vrijeme, međutim kada ozbiljnije razmislite shvatit ćete da većina njih zvuči u najmanju ruku apsurdno.

Dijeta s trakavicom

Postoji istina u tome da će osoba izgubiti kilažu ako parazit u organizmu jede sve što ta osoba pojede. Međutim ovakav način mršavljenja kosi se sa svim načelima održavanja zdravlja čovjeka, s obzirom na to da trakavica prije svega upija sve vitamine i hranjive tvari što bi kasnije moglo dovesti do komplikacija kao što su srčani i moždani udari, ali i iznenadna smrt.

Sedam dana spavanja

Ova dijeta poznata i pod nazivom “Uspavana ljepotica” doslovno podrazumijeva spavanje punih sedam dana bez prestanka, tako da nema vremena za jelo. Ovakva dijeta može iscrpiti osobu s obzirom na to da je hrana neophodna da bi čovjek imao dovoljno energije. Čak i ako biste održavali vrlo dug san na neki umjetan način, to bi na koncu samo dovelo do prejedanja koje rezultira viškom kilograma.

Dijeta s jabučnim octom

Još u pedesetim godinama prošlog stoljeća postojalo je uvjerenje da jabukov ocat pomaže gubljenju masnih naslaga, odnosno kilaže i lošeg kolesterola. Jedini način da vam ovaj ocat pomogne jest da pored njega smanjite i unos kalorija. U tom slučaju nema velike razlike hoćete li piti jabukov ocat ili vodu.

Dijeta s hranom za bebe

Pobornici dijete koja podrazumijeva zamjenu standardne hrane hranom za bebe tvrde da će vas 14 takvih porcija na dan dovesti do željene kilaže. No ovdje nije riječ o vrsti hrane, isto to možete učiniti ako i standardne obroke podijelite u manje količine i s nižim brojem kalorija.

Dijeta “100 za 1”

Zastupnici ove dijete tvrde da treba svaki zalogaj žvakati sve dok u sebi ne izbrojite do sto! To će, naravno, učiniti obrok dužim, ali neće imati učinka u vašoj liniji.

Kolačić dijeta

Ovu dijetu izmislio je dr. Sanford Siegal, koji je smatrao da je najbolji način za gubljenje kilograma zapravo zamjena obroka kolačićima koji kontroliraju glad, jer sadrže ravno 800 kalorija. On također savjetuje da se tijekom ove dijete ne rade vježbe, zbog manjka kalorija i hranjivih tvari u organizmu. Posljedica takve dijete jest pretilost, s obzirom na to da organizam u nekom trenutku sam počinje tražiti hranu koja će mu pružiti potrebnu energiju.

Vino i jaja

Ova dijeta možda zauzima prvo mjesto najbizarnijih dijeta svih vremena. Podrazumijeva prehranu od deset jaja i litre vina na dan, što navodno pruža dovoljno hranjivih tvari i usto čisti organizam od toksina. Nemojte ni pokušati!

Dijeta “Martin vinograd”

Ovo je još luđe! “Martin vinograd” obuhvaća obroke koji su u tečnom stanju, tako da ih isključivo pijete, kao i sedmično klistiranje koje će očistiti organizam, ali i pomoći da izgubite kilograme. Postoji istina u tome da klistir čisti organizam, ali često prakticiranje može izazvati poremećaj prirodnog rada crijeva i zdravstvene probleme.

Komentari

komentara