slot online 2023

Tri VELIKE promjene koje se dešavaju kad PRESTANETE da jedete HLJEB!

Napisao H. H.

Sigurno ste znali da hljeb nije baš najbolji izbor kada želite da smršate. Stoga, kada biste izbacili ovu namirnicu primijetili biste odlične rezultate po pitanju vaše težine -brže biste mršavili, ali i još nešto.

Hljeb je mnogima omiljena namirnica bez koje ne mogu zamisliti dan. Ali, isto tako, ova ugljeno-hidrantna bomba dolazi u puno različitih oblika od kojih su neki štetni za naše tijelo i liniju, dok drugi zaslužuju samo riječi hvale, piše “Zadovoljna“.

Saznajte šta će se dogoditi sa vašim tijelom ako iz ishrane u potpunosti izbacite bijeli hljeb.

1. Izgubit ćete kilograme uzrokovane vodom

Hljeb je je prepun ugljenih hidrata, a naglo izbacivanje istih iz ishrane na vašem se tijelu primijećuje gotovo istog trenutka i to u obliku gubitka kilograma. Ali nije riječ o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u tijelu.

Tijelo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mliječne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u tijelu, u tijelu zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

2. Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljeni hidrati, kakvih je prepun bijeli hljeb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promjene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osjećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se gojimo.

Ali to ne znači da iz vaše ishrane morate u potpunosti da izbacite hljeb, već da prazne kalorije i bijeli hljeb zamijenite onim napravljenim od cjelovitih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

3. Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od integralnog ili crnog, bijeli hlijeb ne sadrži vlakna koja su preko potrebna za normalan rad crijeva i probave. Takva hrana uzrokuje zatvor i probleme sa probavom.

Nakon što izbacite bijeli hljeb iz menija i u svakodnevnu ishranu uvrstite cjelovite žitarice, probava započinje normalan i olakšan rad.

Isto tako, ugljeni hidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako je ono kvalitetno mozak radi normalno, bez smetnji, ali ako hrana za mozak nije zdrava, tijelo reaguje negativno te se pojavljuje osjećaj malaksalosti i umora.

Komentari

komentara