Kuća i hrana slot online 2023 Video

Snimanje u maju – Šokantne smrti u četvrtoj sezoni Sulejmana Veličanstvenog (VIDEO)

Napisao admin

Krajem svibnja trebale bi početi pripreme za snimanje četvrte sezone serije Sulejman Veličanstveni koja bi navodno trebala biti i posljednja. Glavna tema bit će smrt Sulejmana i Hurem, a trebali bismo vidjeti i tko je i kako naslijedio sultana.


Sulejman Veličanstveni (Foto: cure.ba)

Iako je premijer Turske Erdogan htio da se serije ukine jer je ‘štetila ugledu nasljednika’, sud je odbacio sve optužbe pa se snimanje može slobodno nastaviti.

Produkcijska kuća TIMS obećala je da će se radnja Sulejmana nastaviti onako kako je zamislila scenaristica serije Meral Okay.

Ta vijest je posebno razveselila fanove koji nisu bili previše zadovoljni događajima u seriji nakon njezine smrti. Smatrali su da se serija odmakla od svoje početne premise i zamjerali su izostanak Sulejmanovih pohoda i političkih odluka.

Navodno bi u posljednjoj sezoni trebao glumiti zgodni Kivanc Tatlitug, nama poznat iz popularnih serija ‘Gumuš’, ‘Strasti Orijenta’ i ‘Nebo i zemlja’. Vjerojatno će utjeloviti lik sultanovog nasljednika Selima II.

U novoj sezoni trebali bi nas iznenaditi i nova scenografija i kostimi. Do premijernog prikazivanja četvrte sezone, kada će radnja biti detaljnije poznata, morat ćemo pričekati do kolovoza, no kako se serija temeljila po nekim povijesnim činjenicama, u njoj će se vjerojatno pokazati i Sulejmanov kraj.

Hurem je umrla osam godina prije sultana, a on je nije zamijenio drugom ženom. Poslije smrti Ibrahim-paše sultanu je zaista samo ona ostala kao prijateljica, savjetodavac i životna suputnica. Naredio je da ga se sahrani pored nje, u raskošnoj džamiji Sulejmaniji koju je dovršio 1557. godine.

Godine 1543. umro je Mehmet, najstariji Sulejmanov sin koji je u međuvremenu postao popularan u narodu i u vojsci i koji je trebalo naslijediti svog oca. Doživo je svega 21 godinu, a za sobom je ostavio dvogodišnju kćerku. Nakon što je Sulejman kao veleizdajnika pogubio svog sina Mustafu, Hurem je odahnula.

Janjičari, kod kojih je Mustafa bio veoma popularan, zbog toga su se pobunili. Nakon što se pobuna janjičara smirila zbog dosta novca Rustem-paša je 1555. ponovo postavljen za velikog vezira. Iza toga, kao i iza ubojstva starog Sulejmanovog prijatelja Ibrahim-paše, stajala je Hurem, smatraju mnogi, što se ipak nikako nije moglo dokazati.

Godine 1553. Hurem je izgubila svog drugog sina koji nije mogao preboljeti ubojstvo svog voljenog polubrata Mustafe. Tako su Hurem preostali samo kćerka Mihrimah, 22-godišnji Selim i 21-godišnji ambiciozni Bajazit, koji je u svemu sličio na svog oca. Preostalih godina svog života Hurem je pokušavala smiriti sve veće rivalstvo između svoja dva sina.

Hurem je umrla 1558. i nije doživjela to da se ambiciozni i vlastoljubivi Bajazit u borbi protiv brata posvađao i s ocem te na kraju podigao pobunu protiv njega. Pobuna nije uspjela i Bajazit je sa svojom četvoricom sinova pobjegao perzijskom (iranskom) caru Tahmaspu. On ga je prvo primio, ali je na kraju ipak, zbog 400.000 zlatnika koje je dobio od Sulejmana, predao njega i njegove sinove. Sulejman ih je sve dao pogubiti.

Jedino dijete koje, osim Giangira, Sulejmana nije razočaralo bila je odlučna i samopouzdana kći Mihrimah koja je preuzela ulogu svoje majke kao njegov savjetodavac i sugovornik.

Njegov 35-godišnji sin Selim II naslijedio ga je kao sultan i kasnije dobio nadimak ‘pijandura’. Osam godina poslije Sulejmanove smrti i on je umro, 1574. godine, kada je opijen vinom otišao u kupalište i ondje razbio glavu.

Sulejman Veličanstveni vraća na male ekrane ove jeseni, kada će biti prikazane i nove epizode četvrte sezone za koju u ovom trenutku teku pretprodukcijske pripreme, a u kojima ćemo doznati kako će se Bali-beg prilagoditi dvorskim smicalicama koje kuju tri sultanije – Hurem, Hatidže i Šahuban!

tportal

Komentari

komentara